mobil-menu
Find din rejse her
Til forsiden
Dansk Studie Center - til forsiden

Dansk Studie Center

Højskole i Udlandet
Dsc_Logo_Mobil.png

Dansk Studie Center

Højskole i Udlandet
Mobil-hamburgermenuHvid

Bæredygtig og ansvarlig produktion af rejser

Vi arbejder kontinuerligt på at blive bedre til at passe på vores verden

”Jeg brænder for at give unge mennesker et hands-on indblik i vores fantastiske verden, som bidrager med uvurderlig viden om natur, kultur og mennesker, og derigennem fordrer en bedre forståelse for den verden, vi lever i. For når vi forstår den, så forstår vi også bedre, hvordan vi skal passe på den og bidrage til en mere bæredygtig fremtid. Jo mere vi som mennesker oplever, sanser og lærer, når vi rejser – jo mere opmærksomme og bedre bliver vi til at træffe de ansvarlige, kompetente valg. 

Det er dér, vi hos Dansk Studie Center kan gøre den største forskel.”


- Anne Engberg

Ejer og direktør, Dansk Studie Center


Hos Dansk Studie Center brænder vi for at skabe de bedste rejseoplevelser for vores deltagere og tilstræber, at eventyr og bæredygtige initiativer går hånd-i-hånd. Vi ønsker at passe på den verden, som vi elsker at udforske og ikke mindst dele sammen med eventyrlystne unge, så mange i fremtiden også har mulighed for at nyde godt af overdådig natur, spektakulært dyreliv og fascinerende kulturer. 


Når vi planlægger rejserne, så skal vi tage hensyn til mange ting; deltagernes ønsker og drømme, mulighederne i de enkelte lande samt sociale, kulturelle og miljømæssige påvirkninger. En rejse skal være indholdsrig, konkurrencedygtig i pris og samtidig leve op til den kvalitet, som vi er kendt for. Derfor kan vi f.eks. ikke altid vælge de mest klimavenlige løsninger, men vi tilstræber altid at vurdere, hvordan vi kan optimere på alle parametre, så vi kan imødekomme så mange behov, som muligt. Når vi eksempelvis vælger at bo på hostels mange steder, så er det både for at tilgodese miljøet i og med, at den type overnatningsform udleder omtrent 1/3 af, hvad mange hoteller gør, samtidigt med, at vi kan holde prisen fornuftig for vores deltagere. At vi derudover prioriterer at spise lokalt, facilitere kulturmøder, besøge lokale landsbyer, bruge lokale guider og deltage i lokale projekter, bunder i en overbevisning om, at det rent faktisk også fører til langt bedre og mere interessante rejser. På den måde imødekommer vi en bred vifte af behov samtidigt med, at vi kommer ned i de dybere lag, hvor oplevelserne både bliver mere autentiske og meningsfulde.  


Selv om vi kontinuerligt arbejder på at blive bedre på vores fælles rejse mod en mere ansvarlig verden, hvor både naturbeskyttelse, mennesker og dyreliv tilgodeses, så er der ikke altid en lige vej til målet, fordi verden nu engang er kompliceret og mange relevante spørgsmål om bæredygtighed komplekse. Vi er i konstant bevægelse, og vi bliver hele tiden klogere og forsøger at ændre ting til det bedre ud fra de erfaringer, vi gør os.


Det er ikke altid, at vores initiativer vil være synlige for vores deltagere, da meget arbejde foregår ’behind the scenes’. Vi har et erfarent og ansvarligt netværk af lokale leverandører, dygtige veluddannede lokale guider og ansvarlige danske rejseledere. Vi arbejder i høj grad også med at inddrage vores deltagere der, hvor det giver mening. På den måde har alle mulighed for at gøre en forskel, så vi i fællesskab kan hjælpe hinanden med at træffe ansvarlige valg. Det er vigtigt for os, at alle vores rejsende er gode gæster, som har for øje at behandle værtslandene høfligt, respektfuldt og ikke mindst med omtanke for sociale, kulturelle og naturmæssige omgivelser. Oplysning om behovet for en mere bæredygtig udvikling samt dialog om, hvordan vi i fællesskab arbejder hen imod målet, er vigtig, så vi også fortsat i fremtiden kan udforske, blive udfordret og udleve drømme i alle fire verdenshjørner af vores fantastiske verden.


Vi rejser efter mottoet ”Take nothing but pictures, leave nothing but footprints”


Læs mere om vores arbejde med ansvarlighed herunder:

Lille billede til fane:
Ansvarlige leverandører verden rundt
Billede til mobil visning:
Ansvarlige leverandører verden rundt
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Ansvarlige leverandører verden rundt
Mørk boks Introtekst:
Hos Dansk Studie Center samarbejder vi med dygtige, lokale leverandører og veluddannede guider ude på destinationerne, hvor vi med en fælles indsats hele tiden forsøger at finde de bedste muligheder og fremgangsmåder i udviklingen af vores rejseprogrammer, så vi passer bedst muligt på både miljø, kultur og natur. De har en masse værdifuld viden og et stort lokalkendskab, som vi bruger i den kontinuerlige proces med hele tiden at forbedre indholdet, så vores deltagere får det mest optimale output på en ansvarlig måde. 
Indholdstekst:

Det er vigtigt for os, at vores samarbejdspartnere også har en målsætning om mere bæredygtig turisme og dermed har fokus på at finde de bedste løsninger, så vi i fællesskab kan påvirke udviklingen positivt og minimere negative påvirkninger. Derfor samarbejder vi med mange leverandører, som har en miljøpolitik og fået tildelt anerkendte miljøcertificeringer.


Muleposen - en bæredygtig hilsen fra Indien 
Vores deltagere får udleveret en mulepose på rejsen, der hjælper dem med at takke nej til engangsplastik på rejsen.
Den er syet og produceret af udsatte kvinder, der lever i Vestbengalen i Indien. Arbejdet med at sy poserne hjælperne kvinderne med at skabe et bedre, tryggere og mere sikkert liv - for dem selv og deres børn. Mad, tag over hovedet og skolegang for deres børn.  

Flere af de ansatte kvinder kommer fra et liv i prostitution, er voldtægtsofre eller har været solgt til trafficking. Vestbengalen er et af de steder på jorden, hvor trafficking er mest udbredt. De er sårbare og mange af dem har både store fysiske og psykiske skader. Næsten alle kvinderne er mødre, og enkelte af dem befinder sig stadig i forhold, hvor de bliver misbrugt og slået. DSC samarbejder med PlayProp-projektet, der har skabt platformen, der giver kvinderne et pusterum, hvor de bliver mødt af omsorg og interesse, og hvor de - måske for første gang i deres liv - oplever at have en værdi og at blive behandlet værdigt

Kvinderne gennemgår et flere måneders kursus, der tilrettelægges i forhold til, hvor meget de er i stand til at klare. Her lærer de at sy i hånden, betjene de symaskiner, der er indkøbt til projektet og at indgå i en gruppe, hvor der er plads til og omsorg for alle. Projektet lægger vægt på, at alle har så meget medbestemmelse som muligt. På sigt er planen, at alle skal have et uddannelsesbevis, som de kan bruge ude i samfundet. Derudover er ambitionen at opgradere de kvinder, der har potentiale til det, som supervisorer og vejledere for nyansatte.

Nedenfor kan du læse mere om konkrete tiltag i de lande, vi besøger på rejserne:

Australien

I Australien samarbejder vi med en lokal agent, der har fokus på bæredygtig udvikling bl.a. gennem brug af ’Ecotourism Australia’-certificerede leverandører. Siden 2017 har de haft et øget fokus på involvering i beskyttelsen af australske dyrearter, og i nogle af vores programmer besøger vi bl.a. Currumbin Wildlife Sanctuary, der arbejder for at beskytte australske, udryddelsestruede dyrearter gennem bevaringsprojekter, uddannelse og forskning. De arbejder ligeledes med rehabilitering af syge, skadede eller forældreløse dyr, som skal tilbage til naturen. Derudover har vi hold boende på prisvindende YHA Brisbane, som har iværksat en masse initiativer, der bidrager til mere genbrug, energibesparelse og reduktion af vandforbrug, samt på YHA i Byron Bay, der også har en bæredygtig profil. Vi støtter også Port Macquarie Koala Hospital og har med et større beløb bidraget til det store arbejde med at redde koalaer efter de mange skovbrande.


Bali
Vores lokale agent på Bali er Travelife partner og arbejder med at reducere deres og samarbejdspartneres klimaaftryk. Baseret på et internt adfærdskodeks har de fokus på både miljø, dyrevelfærd og kultur. Eksempelvis har de af miljøhensyn iværksat et initiativ for at reducere brugen af engangsplastik ved at anvende store vanddunke til genopfyldning af vandflasker. I vores programmer besøger vi bl.a. en lokal landsby og bor på et hotel, hvor alle aktiviteter involverer lokale fra nabolaget, med henblik på at støtte lokalbefolkningen og sørge for, at pengestrømmen tilgodeser nærmiljøet. Trekking-guiderne kommer fra lokalsamfundet ligesom vi også deltager i en cooking class, hvor instruktøren er fra landsbyen.


Costa Rica

Costa Rica har arbejdet intenst for at blive et klimaneutralt land. I landet har man generelt altid haft et stort fokus på bæredygtighed. Costa Rica Tourism Board’s etablering af en lang række certificeringer guider os i at vælge de mest hensigtsmæssige alternativer inden for både hoteller, busser og fly, og vores lokale agent har ligeledes et stort fokus på at bruge lokale aktører og små familieejede foretagender, der efterlever principperne for sund turisme-praksis. For at mindske forurening har de bl.a. indgået samarbejde med en lokal transportvirksomhed, som bruger nye moderne biler, der udleder mindre CO2. Som en del af vores programmer i Costa Rica bor vi hos små lokale – og ofte familieejede – bosteder, hvor der både serveres traditionel, lokal mad og benyttes lokale råvarer. Derudover er vi bl.a. også på vandretur i en nationalpark, hvor en lokal guide med stort kendskab til området deler ud af viden omkring dyreliv, planteliv, bevaring osv. Vi tror på, at oplysning er et effektivt værktøj, når det kommer til at skabe mere bæredygtighed.


Cuba
I Cuba anvender vi lokale guider, der har et stort indblik i kultur, lokale forhold, natur og traditioner, og som bliver trænet i at rådgive turister om respektfuld adfærd særligt omkring natur og kultur, når de rejser gennem landet. Som en del af vores programmer bor vi bl.a. hos ’casa particulares’, som er lokale familier, der udlejer ekstra værelser. Vi spiser også på mindre, lokale restauranter, besøger lokale bønder på tobaksplantager og får salsaundervisning af lokale undervisere. Derigennem kan vi være med til at sikre, at pengene når ud til lokale familier i de mindre samfund, som kan bidrage til forbedrede levevilkår. I Havana kommer vores deltagere desuden en tur med "bag facaden" ifølge med en lokal guide. Her besøger de et meget lokalt kvarter samt en lokal skole og et lokalt marked. Formålet med denne dag er at skabe større oplysning og bevidsthed om de lokales liv og forhold. 

Ecuador
Vores lokale agent i Ecuador er et familieejet foretagende og er af landets turisme-ministerium blevet tildelt ’Calidad Ecuador Quality’ certificering, ligesom de fra borgmesterkontoret inden for turisme i Quito har fået certificeringen ’Distinctive Q of Tourism Quality’ med 96% opfyldelse af alle krav inden for kvalitet, miljø og social ansvarlighed. De har udviklet et omfattende management system baseret på parametrene kvalitet, miljø samt sundhed og sikkerhed for ansatte, som skal sikre, at deres aktiviteter foregår i overensstemmelse med fastsatte målsætninger. Derudover måler de den samlede CO2 belastning på alle deres ture, så de kan sikre, at de balancerer negativ miljøpåvirkning med positive initiativer, bl.a. i form af støtte til miljøprojekter. Vi anvender en lokal guide, der har en videregående uddannelse inden for bæredygtig turisme, og som en del af vores programmer, deltager vi i et træplantningsprojekt, laver mad til ældre og udsatte, har workshops med underprivilegerede børn samt besøger en skole, hvor vi interagerer med børnene og hjælper med at bygge og forbedre deres faciliteter.


Fiji

I Fiji samarbejder vi med en lokal agent, der har fokus på at bidrage til udviklingen af lokalsamfund og et bedre miljø gennem flere forskellige initiativer. De arbejder systematisk med at mindske deres klimaaftryk, eksempelvis gennem udskiftning af motorer på alle deres køretøjer. Ligeledes arbejder de hen mod at blive en papirfri organisation og har derudover etableret et internt program, som har fokus på at sikre medarbejdervelfærd. For at hjælpe lokalsamfundet donerer de penge til projekter, der omhandler gratis hjerteoperationer til underprivilegerede børn, hjælp til kræftsyge børn og deres familier samt et bloddonorprogram. Som en del af vores programmer i Fiji besøger vi bl.a. lokale landsbyer, der er nøje udvalgte, hvor vi deltager i dagligdagsaktiviteter sammen med de lokale og derigennem får et kulturelt indblik i historien, kulturen, naturen og traditionerne. På den måde sikrer vi, at pengestrømmen kommer helt ud i de små lokalsamfund, hvor det kan bidrage til bedre levevilkår. Derudover er vi også en del af lokale initiativer, hvor vi både hjælper havbiologer med rensning og plantning af koraller i et marineprojekt. Vores deltagere undervises her i livet under havets overflade, både via åbne diskussioner og snorkleture, og de hjælper siden til i marineprojektet. Hos Dansk Studie Center arbejder vi aktivt med Verdensmål 14: Livet i Havet, og vores samarbejde med marinebiologerne er led i dette.


Galapagos

På Galapagosøerne er 97 % af hele området erklæret nationalpark og endda optaget på UNESCOs verdensarvsliste. Her er natur og dyr i fokus, og der gøres overalt en meget stor indsats for at passe på de unikke omgivelser. Eksempelvis er her, ud over affaldssortering og begrænsning på medbragt plastik, også kun tilladelse til at flyve til og fra øerne i dagtimerne for ikke at forstyrre dyrelivet. Vi bor hos små, lokale hoteller og har i vores programmer mulighed for at opleve naturparadiset både under og over vand i de store nationalpark-områder. For at få adgang hertil skal vi som besøgende betale $110, som går til bevarelse af biodiversiteten, dyrelivet og de små lokalsamfund. Derudover skal alle besøgende af hensyn til naturen og dyrene gøre brug af lokal guider, når de færdes i nationalparken. Disse guider er alle autoriserede af Galapagos National Park-direktoratet og har været igennem et seks måneder langt forløb med kurser, eksamener og praktisk erfaring for at få deres guide-licens. De skal desuden have permanent opholdstilladelse, være i besiddelse af en gyldig søfartsbog og forny deres licens hvert andet år, hvor en række krav skal være opfyldt. Som ekstra beskyttelsesforanstaltning er det ikke tilladt at flyve med droner og bruge blitz, når der tages billeder, ligesom der også skal holdes en afstand til dyrene på minimum to meter.


Gili Islands

Giliøerne har fantastiske koralrev, som er hjem for tusindvis af fisk og andre havdyr. På Giliøerne samarbejder vi med et lokalt dykkercenter for at skabe mere gunstige forhold for korallerne og marinelivet. Den globale opvarmning og de store mængder af skrald og plastik i havene truer livet i havene. Gili Trawangan Dive Center har modtaget PADI's Green Star Award grundet deres innovative visioner, grønne ambitioner og store arbejde med bevarelse af livet i havet. Vi samarbejder med dykkercenteret, og vores deltagere både dykker med dem og deltager i deres initiativer for at bevare marinelivet. Bl.a. kan vores deltagere tage del i projekter centreret om plantning af koraller, mens vi også fjerner skrald og plastik på øens strande. Hos Dansk Studie Center arbejder vi aktivt med Verdensmål 14: Livet i Havet, og vores samarbejde med Gili Trawangan Dine Center er led i dette arbejde.    


Japan
Vores lokale agenter i Japan har et stort fokus på interaktion og kulturmøder. I Japan deltager vi bl.a. i en lokal te-ceremoni, besøger lokale templer og får derudover indblik i den buddhistiske kultur, når vi sammen med munkene overnatter i et buddhistisk tempel og tager del i morgenceremonien samt det efterfølgende vegetariske måltid. 

Los Angeles
Vores lokale agent er en af de førende turoperatører i USA og har siden 2008 været ’Green Globe’-certificeret med et særligt fokus på at minimere deres klimaaftryk. I arbejdet med dette har de iværksat en ’Travel Sustainability Plan’, der har til formål at øge opmærksomheden omkring bæredygtighed gennem en lang række målsætninger, initiativer og procedurer, som involverer både samarbejdspartnere, ansatte, leverandører og kunder. Der er oprettet såkaldte Green Teams, indgået samarbejde med lokalsamfund og kommet et øget fokus på reducering af vand- og energiforbrug, ligesom deres kontorer har indført en række initiativer for at skåne miljøet. Derudover støtter ansatte lokalmiljøet gennem frivilligt arbejde og projekter.

Maldiverne
I Maldiverne bor alle vores hold på en lille lokal ø blandt lokalbefolkningen, hvor bostederne, caféerne og butikkerne ejes og drives af mennesker fra det lille øsamfund. På den måde sikrer vi, at pengestrømmen kommer disse mennesker direkte til gode og derigennem bidrager til forbedrede vilkår.
Som en del af vores programmer får vi et indblik i den maldiviske kultur bl.a. gennem interaktion med befolkningen, hvor vi både spiser lokal mad, ser traditionel danseopvisning og hører maldivisk musik. Derudover har vores deltagere mulighed for at indgå i lokale projekter, som de selv vælger og definerer. Det kan eksempelvis være beach clean-ups, hvor vi hjælper med at samle affald og særligt plastik, der både forurener havet og udgør en stor trussel for dyrelivet under vandet. Genbrugsplastik bliver herefter indsamlet på øen og bl.a. solgt til en stor sportsproducent, som anvender det i produktionen af sneakers. En anden mulighed er at lave aktiviteter for øens mange børn, holde markedsdag eller lave mad sammen med lokale familier. Vi dykker også med det lokale dykkercenter og lærer derigennem om livet i havet og nødvendigheden af at bevare dette liv.


Mexico
Hotellet, vores hold bor på i Playa del Carmen, har fokus på at reducere deres klimaaftryk gennem forskellige initiativer, herunder sortering og genbrug af affald, begrænsning af papirforbrug, energibesparelse bl.a. gennem automatiske slukkesystemer til lys samt ingen anvendelse af giftige produkter. De ønsker samtidig at komme miljøet til gode ved at minimere brugen af engangsplastik. Derfor er der ingen brug af sugerør, ligesom alle ansatte også får udleveret cykler som transportmiddel.

New Zealand
Vores lokale agent i New Zealand er anerkendt som en af landets førende turismeoperatører af Qualmark, der er det officielle kvalitetssikrings-organ inden for turisme. Med underskrevet deltagelse i New Zealand Tourism Sustainability Commitment og sponsorater rettet mod bevarelsen af truede New Zealandske fuglearter, har de fokus på at udvikle og støtte bæredygtige initiativer. Vores programmer i New Zealand indeholder bl.a. muligheden for at svømme med vilde delfiner i havet ud for Kaikouras kyst og spotte hvaler i deres naturlige habitater. Derudover besøger nogle af vores hold Te Puia i byen Rotorua, som byder på en masse kulturel indsigt i Maoriernes levevis, håndværk og traditioner.


Sri Lanka

I Sri Lanka samarbejder vores lokale agent med Good Life Institute med ambitionen om at forbinde rejsende med lokalsamfundet. De har fokus på at minimere deres klimaaftryk samt skabe gode sociale og kulturelle aktiviteter i programmer for at bidrage til de små lokalsamfund. Lokalguider og øvrige medarbejdere modtager ligeledes løbende træning, deltager i regelmæssige studieture og bidrager til initiativer, der skal mindske brugen af plastik, ligesom der også samarbejdes med bosteder, som involverer sig i bæredygtige tiltag såsom brugen af solceller, lokale råvarer osv. Som en del af vores programmer i Sri Lanka besøger vi bl.a. nøje udvalgte landsbyer, en lokal skole og teplantager med henblik på at støtte de små lokale samfund og sørge for, at pengene kan bidrage til bedre levevilkår.


Cambodja og Vietnam
Vores lokale agent i Cambodja og Vietnam er Travelife Partner med fuld certificering siden 2018. De arbejder systematisk med at kontrollere og reducere deres CO2 aftryk, bl.a. gennem Green Teams ude på alle deres destinationer, og støtter derudover bl.a. Childsafe og Elephant Welfare initiativerne. For at reducere mængden af plastikflasker indgår de yderligere i Refill Not Landfill-projektet samt har et kontinuerligt fokus på at reducere forbrug af vand, elektricitet og affald. Som en del af programmerne i både Cambodja og Vietnam besøger vi lokale landsbyer og projekter, som er nøje udvalgte, med henblik på at støtte lokale og sørge for, at pengestrømmen fra turister når helt ud i de små samfund og derigennem hjælper til at bekæmpe fattigdom. I Cambodja besøger vi bl.a. Sala Bai Hotel School, som arbejder på at bekæmpe fattigdom og menneskesmugling gennem professionel træning af underprivilegerede unge, og i Vietnam overnatter vi bl.a. hos lokale bønder ved Mekong-deltaet, besøger en lokal risbonde og laver mad sammen med lokale.

Vi opdaterer løbende med nye spændende initiativer, så følg endelig med.

Lille billede til fane:
Deltagernes ansvar
Billede til mobil visning:
Deltagernes ansvar
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Deltagernes ansvar
Mørk boks Introtekst:
Som rejseudbyder er vi bevidste om vores ansvar omkring bæredygtig turisme samt at minimere vores CO2-aftryk. Samtidig har vi den holdning, at man som rejsende i høj grad selv har et stort ansvar for at reducere negativ indflydelse på miljø, kultur og natur. Vi tror på, at vi sammen kan gøre det bedre.
Indholdstekst:

Vi opfordrer derfor alle vores deltagere til at tage ansvar for egne handlinger og hjælpe hinanden til at tage de mest ansvarlige valg ude på destinationerne.

Din bæredygtige gave
Alle deltagere giver vi en mulepose og en drikkedunk med filter, som vi opfordrer alle til at bruge for at reducere brugen af engangsplastik.
Filterdrikkedunken gør det muligt at drikke fra alle vandhaner i verden - uanset vandkvaliteten. Det letter deltagernes budget og holder dem hydreret i varmen. Men vigtigst af alt sikrer det, at vores deltagere kan takke nej til engangsflasker på deres rejse, da hver filterdrikkedunk erstatter 400 engangsflasker. Fremadrettet sender vi over 1500 unge ud i verden hvert år med drikkedunken i kufferten og vi er stolte over at skabe bæredygtige ringe i vandet på en effektiv og brugbar måde for vores deltagere.  

Workshop med bæredygtige målsætninger på rejsen
I starten af rejsen afholder rejselederen en workshop for hele holdet, hvor deltagerne vælger deres fælles bæredygtige mål for rejsen, som de vil have fokus på. Vi bidrager med inspiration omkring mulige konkrete tiltag, hvorefter det er op til holdet selv at indgå i en dialog og beslutte, hvad den fælles indsats skal indebære, for at vi sammen kan rejse mere bæredygtigt.

Vi opfordrer bl.a. vores deltagere til at:

  • Deltage i lokale projekter, hvor vi hjælper både lokalsamfund og naturen
  • Spise de lokale råvarer og retter
  • Begrænse brugen af aircondition, vand og elektricitet
  • Bruge udleveret vanddunk og lærreds-net og deraf købe mindre engangsplastik 
  • Bruge solcreme, der ikke ødelægger korallerne og forurener havet
  • Genbruge håndklæder og sengetøj
  • Klæde sig anstændigt og vise respekt for andre kulturer
  • Snakke nysgerrigt med de lokale for at opnå en større kulturel indsigt og forståelse
  • Undgå brugen af plastiksugerør, plastikbestik og plastikposer
  • Respektere alle regler i nationalparker
  • Sortere affald, hvor det er muligt, og aldrig bare smide det
  • Hjælpe med at samle efterladt affald op i naturen 
  • Respektere naturen og dyrelivet både over og under vand og deri holde afstand til dyrene
  • Respektere korallerne i havet og holde afstand til dem
  • Undgå souvenirs, der er lavet af ulovlige materialer eller truede dyrearter
  • Undgå at medbringe koraller, skaller eller lignende som souvenirs
  • Vælge at cykle eller gå, når det er muligt
  • Tage offentlige busser og toge frem for private taxier
  • Pakke let og ikke smide en masse ud
  • Donere evt. aflagt tøj til børnehjem
  • Efterlade et godt indtryk af danskerne

Muleposer og filterflaske (2)

Lille billede til fane:
Dyrevelfærd
Billede til mobil visning:
Dyrevelfærd
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Dyrevelfærd
Mørk boks Introtekst:

Hos Dansk Studie Center tager vi afstand fra alle former for underholdning, hvor dyr skal optræde for at underholde mennesker. Mange af disse dyr er enten avlet til formålet eller indfanget fra deres naturlige omgivelser til et liv i fangenskab. Vi er store fortalere for at opleve dyrene der, hvor de nu engang hører til. På den måde passer vi på de omgivelser, som vi er så privilegerede at kunne opleve, og samtidigt får vi både bedre og mere autentiske oplevelser på naturens præmisser.

Indholdstekst:

Mange steder rundt omkring i verden bruges vilde dyr til at underholde turister. Det kan være elefantridning i junglen eller at få taget sit billede med tigre og andre rovdyr, som ikke naturligt er i kontakt med mennesker. At svømme med delfiner i fangeskab, klappe en spækhugger i delfinarier eller lænkede aber, der klatrer i palmer for at hente kokosnødder til publikum. Listen er lang, desværre.

Vi ønsker at opleve dyrene i fri natur
Vores ambition er hele tiden at sikre, at vi med vores ture i rejseprogrammerne ikke bidrager til, at vilde dyr lider overlast. Derfor vælger vi at inkludere ture, hvor vores deltagere får mulighed for at opleve dyr i deres retmæssige omgivelser, som vi kan iagttage og nyde på afstand. Eksempelvis svømmer vi med vilde delfiner på åbent hav i New Zealand, hvor delfinerne selv kan vælge, om de vil interagere med os eller ej. Vi tager på hvalsafari med uddannede bådfolk, spotter elefanter i det fri fra jeeps på Sri Lanka, og bruger kikkerter, når vi går rundt i junglen i Costa Rica.

Vi ønsker at støtte gode projekter og udbrede viden
På vores rejser besøger vi også steder, hvor dyrene ikke lever frit. F.eks. besøger vi “AmaZoonico” i Ecuador og Currumbin Wildlife Sanctuary i Australien. Desværre er der verden rundt rigtig mange nødstedte dyr, efter at de har været holdt fanget til underholdning eller har fået ødelagt deres levested pga. træfældning og udvidelse af byer og veje.

Mange steder er der oprettet ”zoologiske” haver, som varetager disse dyr enten med henblik på at rehabilitere dyrene, så de kan sættes fri igen, eller at passe på dem, hvis de ikke længere er i stand til  at overleve på naturlig vis. Vi vælger at inddrage disse besøg i vores programmer for at støtte projekterne økonomisk gennem entré samt at give vigtig viden videre til vores deltagere.


F.eks. har Currumbin Wildlife Sanctuary fokus på at beskytte australske, udryddelsestruede dyrearter gennem mange bevaringsprojekter i samarbejde med et universitet og andre aktører. Dyrene lever i et miljø, der både understøtter fysiske, psykiske og sociale behov, og gennem uddannelse, læring og forskning forsøger de mennesker, der er tilknyttet parken at bidrage til en større forståelse for de australske dyr og deres vilkår. Derudover består stedet også af Currumbin Wildlife Hospital, som hvert år modtager over 11.000 syge, skadede eller forældreløse dyr, som de behandler, rehabiliterer og sætter ud i naturen igen.


Rejs med omtanke
Vi opfordrer alle vores deltagere til at respektere dyrene og deres behov ved at sige nej tak, hvis der gives tilbud om uhensigtsmæssige aktiviteter på destinationerne. Derudover kan det være fristende at komme helt tæt på vilde dyr i det fri og røre ved dem, men dette er ikke tilladt netop for at beskytte dyrene. En anden lige så væsentlig ting er at sikre alle dyr til vands, til lands og i luften de bedste miljøer at leve i. Det kan du eksempelvis hjælpe til med ved ikke at smide affald i naturen, ikke købe souvenirs lavet af materialer fra truede dyrearter, undgå produkter af ædeltræ, som ikke er FSC-certificeret osv.

Lille billede til fane:
Træning af vores staff
Billede til mobil visning:
Træning af vores staff
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Træning af vores staff
Mørk boks Introtekst:
Hos Dansk Studie Center har vi et stort fokus på samarbejdet mellem kontorets medarbejdere, lokale leverandører og vores mange rejseledere ude på destinationerne.
Indholdstekst:

Vi er direkte afhængige af hinanden, når det handler om at levere de bedste oplevelser til vores mange deltagere. Ved hele tiden at have fingeren på pulsen ude i verden gennem studierejser, research, samarbejdspartnere og rejseledere kan vi arbejde på at skabe det bedste indhold i vores rejseprogrammer.

På samme måde kan vi også drage nytte af hinandens viden og kompetencer, når det handler om at udvikle nye initiativer, der kan bidrage til en mere bæredygtig verden.


Træning, udvikling og sparring 

Vi har fokus på løbende træning af vores personale og afholder bl.a. både individuelle og fælles workshopdage med træningssessioner, hvor vi gennem vidensdeling og workshops arbejder med relevante emner. Seneste fælles workshop er afholdt i september 2022, hvor vi har sat rammerne for vores videre arbejde med bæredygtighed, som vi ønsker skal være et fast fokusområde hos Dansk Studie Center. Heriblandt hvordan vi kan videreformidle information til deltagerne og facilitere en proces omkring bæredygtighed ude på destinationerne.


Klimaworkshops og bæredygtige mål på rejserne

Som en del af vores programmer afholder vores rejseledere eksempelvis workshops for deres respektive hold, hvor deltagerne selv får mulighed for at vælge bæredygtige mål for netop deres rejse. Gennem vores ugentlige rapporteringssystem bliver der herefter meldt tilbage omkring målsætninger til kontoret og øvrige rejseledere samt løbende fulgt op på initiativer og indsatser. 

Ambitionen er, at vi i fællesskab skal hjælpe hinanden til en mere bæredygtig adfærd gennem inspiration, motivation og vidensdeling.


Initiativer på kontoret i Danmark

Ligeledes har vi på kontoret også iværksat initiativer, som skal tilgodese miljøet og vores klima. Vi har løbende fokus på, hvordan vi hver især kan sætte et positivt aftryk samt hvilke tiltag, vi kan lave for at reducere vores energiforbrug, sikre bedre udnyttelse af ressourcer og bidrage til mindre klimapåvirkning. Vi arbejder ud fra et 360-graders perspektiv og har bl.a. fokus på følgende:

  • Grøn IT og CO2-neutralt website
  • Flere informationer til deltagere på deres deltagerlogin for at reducere brugen af print
  • Brug af CO2-neutralt printerpapir
  • Print af kataloger på FSC-certificeret papir fra trykkeri, der har Svanemærket
  • Fællesspisning gennem frokostordning. Primært med sæsonens grøntsager for at minimere kødforbrug og undgå madspild
  • Løbende udvikling af affaldssorterings-system
  • Strømbesparelse gennem slukning af lys og PC efter brug
  • Brug af cykler, offentlig transport og samkørsel til og fra kontoret
Lille billede til fane:
Klima og fly
Billede til mobil visning:
Klima og fly
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Klima og fly
Mørk boks Introtekst:
Hos Dansk Studie Center har vi den holdning, at flytransport er en vigtig forudsætning for vores velfærdssamfund og en globaliseret verden. Udover at skabe mere sammenhæng mellem verdens lande, opnår vi som rejsende både vigtig læring og et indblik i andre lande, kulturer og befolkningsgrupper. Det giver en bedre forståelse for hinanden på tværs af landegrænser, fordrer større tolerance og gør, at vi bedre forstår den verden, vi lever i.
Indholdstekst:

Lad os først nævne lidt fakta:

  • Den globale flytrafik udgør 2% af den samlede CO2-udledning på verdensplan og er den mest effektive kollektive transportform.
  • Omkring 80% er langdistanceflyvninger på over 1500 km, som ikke umiddelbart kan erstattes af en anden transportform.
  • Derudover udgør flyindustriens udledning 12% af transportsektorens samlede CO2-aftryk.

Aktuelle tal findes på: www.atag.org


Flybranchen er allerede langt fremme med udviklingen af bæredygtige initiativer. Der bliver både forsket i og udviklet ny flyteknik, bæredygtigt brændstof og teknologi, som fremadrettet kan reducere klimaaftrykket. Flere flyselskaber tilbyder deres kunder muligheden for at klimakompensere egne flyrejser, hvilket vil sige, at man betaler et ekstra beløb, der svarer til den CO2-udledning, flyrejsen medfører. Pengene går til et projekt, der neutraliserer det aktuelle forbrug, således at klimaaftrykket efter den pågældende flyrejse er nul. Det er fortsat et initiativ i udvikling, som eksempelvis afspejles i den store uigennemsigtighed, der lige nu præger mange flyselskabers tilbud.

Vejen mod en grønnere flytrafik er en proces og langt fra en snorlige vej mod målet. Vi følger udviklingen nøje og gør, hvad vi kan, for at implementere de bedste muligheder i produktionen af vores rejser.

Bl.a. gør vi brug af flyselskaberne Singapore Airlines, Emirates, British Airways og KLM, som alle gør en stor indsats på området.

Du kan læse mere om deres tiltag på www.singaporeair.comwww.emirates.comwww.britishairways.com og www.klmtakescare.com


Det er kun et spørgsmål om tid, inden såvel fly som brændstof er udviklet i takt med tidens nye miljøkrav.

Hvad der er mindst lige så vigtigt er, hvad vi som rejsende foretager os ude på destinationerne. Hvilke valg, vi tager, og hvilke positive aftryk vi bidrager med i bæredygtighedens navn, har virkelig stor betydning. Eksempelvis når vi gør en forskel for udsatte mennesker, fjerner affald fra naturen og hjælper til bedre levevilkår i små landsbysamfund.


Vi opdaterer løbende med nye informationer og tiltag, så følg endelig med.

Lille billede til fane:
Deltagernes indsats verden rundt
Billede til mobil visning:
Deltagernes indsats verden rundt
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Deltagernes indsats verden rundt
Mørk boks Introtekst:
Hvad kan du gøre som rejsende? Vi ønsker at inspirere vores deltagere til at gøre en forskel i bæredygtighedens navn, som kan tilgodese klimaet, naturen og andre mennesker. Sammen kan vi dele idéer, motivere hinanden til at træffe mere ansvarlige valg.
Indholdstekst:

Som en del af rejseprogrammerne hos Dansk Studie Center afholder vores rejseledere workshops omkring bæredygtighed ude på destinationerne. Her får alle hold mulighed for selv at vælge og definere bæredygtige mål for netop deres rejse.

Vi synes det er vigtigt at dele inspiration, successer og positive vibes. Derfor kan du her på siden løbende holde dig opdateret på de forskellige holds bæredygtighedsinitiativer og projekter. 

Fra rejsen Ecuador, Galapagos, Costa Rica, Mexico og Cuba                        

Bæredygtige mål for rejsen:

”I en af de første uger, havde vi klimarelateret undervisning. Egentlig har jeg ikke lyst til at kalde det undervisning, men mere et klimamøde med vores rejseleder. Vi blev sat over for en del forskellige problemstillinger ift. til emnet, og det gav rum til diskussioner og en bredere forståelse for, hvad der egentlig ligger bag, når forskere siger “pas på klimaet”, “vi ødelægger vores verden”, “lev mere bæredygtigt”. Ud fra det møde opsatte vi nogle konkrete klimamål for vores rejse -  fx genbruge vandflasker, spare på vandet og mindske madspild.”

- Nicoline Nørgaard Runekær-Hansen, DSC deltager

Nicoline og hendes hold satte disse klimamål for deres rejse:

✔️ Passe på naturen

✔️ Købe lokale produkter

✔️ Spise mindre kød

✔️ Undgå madspild

✔️ Forhindre affald i naturen

✔️ Reducere brugen af plastik

Initiativer på holdet:

✔️ Træplantning i Ecuador

✔️ Deltagere går sammen om at købe vand i store beholdere

✔️ Halvdelen af holdet har valgt at være vegetarer for en periode

✔️ Undgå brug af plastikposer ved shopping
✔️ Rengøring og madlavning for hjemløse i Quito

”I Baños havde vi en dag med frivilligt arbejde, hvor vi skulle lave mad og gøre rent i et fælleshus for hjemløse. Vi brugte ikke særlig lang tid på dette, men at se det outcome af glade og tilfredse mennesker, gjorde et kæmpe indtryk af, af selv det mindste kan gøre godt og forandring.”

- Kristine Schneider, DSC deltager


"Vi har på rejsen besøgt et Children Shelter i Quito i Ecuador. Her medbragte vi ting til børnene, det kunne være legetøj, skolesager m.m., og kunne både være nyt eller noget af ens eget, man gav videre. Det var en enormt givende oplevelse for begge parter. Vi legede med dem, lavede workshops og var bare sammen, selvom vi ikke kunne hinandens sprog. Det fik virkelig en til at sætte pris på de små ting her i livet. Generelt har vi også haft fokus på at købe lokale produkter for at støtte landene og de lokale virksomheder. Vi er også klar over, at mange folk fra andre lande, der arbejder i servicefagene lever af drikkepenge og at man derfor følger deres kultur og giver de drikkepenge, der skal gives."

- Anna Anora Larsen, DSC deltager

Gode klimaråd til kommende DSC-rejsende:

”Drop plastikposerne, brug jeres DSC-net og vandflaske. Drop taxaen, lej en cykel eller gå. Få nogle oplevelser med hinanden, som I ikke ville få, hvis I kørte dertil. Tænk alternativt, tænk på planeten, og spis vegetarisk (det smager møg godt!)”

 - Trine Nymand la Cour, DSC deltager

"Vær stolt af at være bæredygtig. Bring vanerne med dig hjem. Brug et stof net til at handle i, tag dit skrald med dig til den næste skraldespand, tag eventuelle rester med hjem fra en restaurant til dit næste måltid. Det er små ting, men hvis alle gjorde det, ville det gøre en kæmpe forskel."

- Nicoline Nørgaard Runekær-Hansen, DSC deltager


DeltagernesIndsats_collage




Lille billede til fane:
Vores støtteprojekter rundt i verden
Billede til mobil visning:
Vores støtteprojekter rundt i verden
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Vores støtteprojekter rundt i verden
Mørk boks Introtekst:

Hos Dansk Studie Center vil vi enormt gerne gøre en forskel - både for de unge, der vælger at rejse med os, men også i høj grad for bedre vilkår ude i verden. Vores målsætning er at støtte udviklingsprojekter i de lokalområder, vi besøger. På den måde kan vi skabe direkte synlige og håndgribelige resultater og samtidig give vores deltagere mulighed for at få et indblik i de enkelte projekter og den forskel, det gør ude i verden. Vi er hele tiden i proces med at støtte spændende projekter, hvor vi kan gøre en forskel.

Indholdstekst:

Mikro-entreprenørskab udviklingsprogram for udsatte unge i Ecuador

Som en del af rejseprogrammet i Ecuador besøger vi et børnehjem i Quito, som er baseret på donationer for at sikre børn fra 5-15 år, mad, skolelegater, lægehjælp og psykologisk støtte.

Når børnene bliver 16 år, har de ikke længere mulighed for at komme på shelteret, og må klare sig på egen hånd. For at undgå at disse børn i en meget sårbar alder ender på gaden og potentielt kan blive indviet i et miljø med stoffer, alkohol, prostitution og kriminalitet, har Dansk Studie Center i samarbejde med vores lokale agent indledningsvist igangsat et 5 års projekt, som skal hjælpe de større børn til en bedre fremtid.

Der er investeret i et nyt hus, hvor de unge, der ikke længere kan være sammen med de yngre børn, stadig kan modtage måltider og overnatte. De bliver her af professionelle, frivillige lærere undervist i ”entrepreneurship” med det formål at de fremadrettet selv bliver i stand til at igangsætte initiativer, der kan generere en indtjening og derigennem skabe bedre vilkår for sig selv og deres familier. Dansk Studie Center betaler årligt et større beløb til dette projekt, der dækker alle deres måltider og andre fornødenheder.


Vores-støtteprojekter-rundt-om-i-verden_Collage


Vi støtter

E_SIGNATUR_DKMOT-Show-CouragekoalaHosp

Lille billede til fane:
FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling
Billede til mobil visning:
FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling
arrowDown_big
Farvet overskrift:
FNs Verdensmål for bæredygtig udvikling
Mørk boks Introtekst:

Vi har et fælles ansvar

I 2015 vedtog alle verdens nationer en fælles aftale om de såkaldte Verdensmål på FNs årlige generalforsamling. De består af 17 overordnede mål og hele 169 delmål, som handler om at løse mange af klodens største problemer i fællesskab inden 2030. Vi skal bl.a. med en samlet indsats baseret på et fælles ansvar passe bedre på verdens ressourcer, gøre en ende på ekstrem fattigdom og sult på globalt plan samt bekæmpe klimaforandringer i jagten på en mere bæredygtig udvikling. En indsats, der kræver samarbejde og viljen til at gøre en forskel.

Indholdstekst:

Hos Dansk Studie Center har vi alle mål for øje, men især har vi fokus på to verdensmål i vores arbejde:


1ikon


Fattigdom er fortsat en af de største udfordringer for menneskeheden, og her spiller økonomisk vækst en helt central rolle i bekæmpelsen af problemet. Turisme skaber indkomst på mange niveauer i de enkelte lande – særligt gennem skabelsen af jobs – og derfor har vi hos Dansk Studie Center fokus på at indgå i sammenhænge, som kommer disse mennesker til gode. Vi spiser lokalt, støtter det lokale handelsliv og bruger lokale hoteller og guider. På den måde kommer pengene lokalsamfundet til gode, som i høj grad kan bidrage til at løfte levestandarden og skabe bedre vilkår for befolkningen. Vi får sågar en ekstra gevinst i vores rejseprogrammer i form af mere autentiske oplevelser og et bedre indblik i landene. Derudover er der i mange af vores programmer mulighed for at indgå i lokale projekter, som udover at hjælpe lokalsamfund med helt konkrete opgaver også bidrager til en større forståelse for andre mennesker og kulturer.


14ikon


Forurening og misbrug af verdenshavene er de sidste mange år blevet et stigende og kritisk problem. For at beskytte havets sårbare og livsvigtige økosystemer såsom koralrev og dyreliv, har vi hos Dansk Studie Center fokus på, at indholdet i vores rejseprogrammer tilgodeser beskyttelsen af havet og dets uundværlige ressourcer. Det handler om alt lige fra initiativer til at mindske forbruget af plastik, til at sikre, at vi kun interagerer med havets dyreliv de steder, hvor det ikke medfører negative konsekvenser for deres naturlige adfærd. Fremadrettet vil vores fokus også ligge på at udvikle aktiviteter og lokale projekter, der skal skabe oplysning omkring forholdene i havene og afhjælpe nogle af de negative konsekvenser, som uhensigtsmæssig adfærd har resulteret i. Vi udvider bl.a. vores frivillige arbejde på Fiji, hvor vi gennem marineprojekter hjælper havbiologer med at rense koralrev, og opfordrer alle vores rejsende til at medbringe solcreme, der ikke skader korallerne. Derudover medvirker vi i beach-clean-ups på rigtig mange af vores stranddestinationer verden rundt.

Du kan læse mere om de 17 Verdensmål her: www.verdensmaalene.dk


Vi støtter:
Dansk Studie Center støtter Red Barnets Arbejde
Dansk Studie Center støtter MOT
Dansk Studie Center støtter Koala Hospital
Bestil vores katalog
Kursistlogin
Følg os på YouTube
Se os på TikTok
Følg os på Instagram
Følg os på Facebook
Vandtårnsvej 62A, 1. sal E, nr. 20, 2860 Søborg - +45 48 17 10 60 - info@danskstudiecenter.dk

Copyright © 2024

Lukgenveje

Dansk Studie Center

Vandtårnsvej 62A,
1. sal E

2860 Søborg

Send e-mail

Ring til os:
Tlf. 48 17 10 60
Mand. - Torsd. 11-16
Fredag 11-14

Til toppen af siden