Dsc_Logo_Mobil.png

Dansk Studie Center

Højskole i Udlandet
Mobil-hamburgermenuGroen
Se anmeldelser på Trustpilot
Følg Dansk Studie Center på Instagram
Følg Dansk Studie Center på Facebook
Deltager Login
DSC Verden
youtubeicon

bliv klar til at vælge din fremtid

Vores undervisning består af praktiske øvelser, udfordringer, fælles opgaver, sjov, træning, eftertanke og frihed til selv at vælge dit personlige fokus!

Lille billede til fane:
World Adventure Challenge
arrowDown_big
Farvet overskrift:
World Adventure Challenge
Mørk boks Introtekst:
Eventyret venter den, som forstår at gribe det - vi giver dig rammerne for et nyt rejsekoncept, hvor du og dine medrejsende i høj grad selv er med til at bestemme, hvad rejsen skal indeholde og hvilke eventyr, I sammen skal ud på!
Indholdstekst:

Vi lever i en foranderlig og globaliseret verden, hvor omstillingsparathed og evnen til at håndtere forandringer er nøgleord. Vi har sammensat en grupperejse for unge, hvor du kan få afprøvet din kreativitet, eventyrlyst og personlige styrker, når du får stillet en række Adventure Challenges, som skal løses i mindre grupper, inden holdet igen samles på en forudbestemt lokation til fælles fejring af en veloverstået Adventure Challenge!


De forskellige Adventure Challenges tager udgangspunkt i et stærkt fællesskab, personlige og fælles udfordringer, frihed til selv at vælge, eventyr, kulturoplevelser, personlig udvikling og trygheden i at have en dansk rejseleder med på sidelinjen hele vejen. På en World Adventure Challenge er sammenholdet og de fantastiske rammer de samme som på alle Dansk Studie Centers rejser, men der er en større grad af frihed til selv at bestemme indholdet af din rejse!


I trygge rammer giver vi dig mulighed for at blive mere omstillingsparat, løsningsorienteret, i stand til at træffe beslutninger og klare udfordringer i en fremmed og anderledes verden. Rejselederen giver indledende råd og vejledning, inden det går løs med en række Adventure Challenges, hvor holdet opdeles i mindre grupper, som skal løse opgaver der har fokus på fællesskabet, samarbejdsevner og kreativitet samtidig med, at I sammen bliver mere modige, fleksible og nysgerrige på verdens muligheder og hinanden.


Alle Adventure Challenges har grundlag i et princip om at rejse sikkert og med respekt for hinanden, og ingen bliver udsat for noget, som de ikke har lyst til. Man definerer selv sine grænser, mens rejselederen med små inspirerende og motiverende skub vil forsøge at få jer lidt tættere på grænsen af jeres egen komfortzone. På en World Adventure Challenge har du selv meget stor indflydelse på dine oplevelser.


Hvad er Adventure Challenges?

Hos DSC vil vi gerne gribe nuet og eventyret. Vi er nysgerrige på dyrelivet og naturen, på maden, historien og på kulturen. Vi vil opleve kontraster og nyde intense øjeblikke, hvor kulturmøder giver os noget helt specielt. Vi vil gerne omdanne en gruppe til et team. Vi vil værne om fællesskabet og lære mere om hinanden. Hos DSC vil vi gerne udfordres! Ikke for meget og ikke for lidt, men lige nok til, at det er udfordrende, sjovt og noget, man husker.

Det har vi kombineret i vores Adventure Challenges. Her får du undervejs på din rejse udleveret opgaver, som du skal løse sammen med dit team. Det er ikke en konkurrence mod hinanden, men en udfordring med hinanden.


Hvordan inddeles man i grupper?

Nogen challenges er for hele holdet. Ved andre challenges opdeles man i mindre eller større grupper. Gruppeinddelingen kan ske ved lodtrækning, i forhold til type af challenge, interesse, alder eller køn. Mulighederne er rigtig mange, og vi bruger dem alle.


Kan alle deltage?

JA – alle kan deltage. Der er ingen forudsætninger, og INGEN skal lave noget, de ikke har lyst til. Man bestemmer selv, hvordan man løser sin challenge.


Hvad kan en Adventure Challenge f.eks. være?

Helt sikkert er det, at challenges er tidsbestemt og kan være 3, 12, 24 eller 48 timer. Nogen vil vare 3-4 dage og andre en hel uge eller mere. Udfordringerne skal løses inden for en bestemt periode. Vi har mange forskellige challenges, der er tilpasset efter land, område, holdstørrelse, tidsperiode, niveau og interesse. De har alle på en eller anden måde en relevans for holdets rejse og oplevelser. Emner kan være inden for transport, rejseliv, samarbejde, mad, natur og kultur.

Eksempler:

1) I skal i løbet af 12 timer på Sri Lanka arrangere et intenst kulturmøde for den anden gruppe eller måske arrangere et wellness-ophold for under 1000 kr. for hele holdet, eller måske skal I finde vej gennem Sri Lankas thé-landskaber, mens I tager billeder af mindst 5 eksotiske dyr.

2) I skal på Fiji gøre en forskel for nogle lokale skolebørn, eller I skal på Galapagos finde en fortolkning af et #dscfootprint, som I vil efterlade på øerne.

3) I Australien skal I måske fremvise en film, hvor I står på et surfbræt i min. 30 sek., få en tilfældig lokal til at synge for holdet eller måske spise fem ting, som du aldrig har prøvet før.

4) I skal komme fra Queenstown til Auckland på New Zealand ved hjælp af mindst 3 transportmidler, hvoraf mindst ét er uden motor (her er så yderligere tilføjet en tidsfrist, og der kan være andre mål, der skal opfyldes undervejs, f.eks. skal mindst én holddeltager stå på toppen af et bjerg, klippe et får, svømme i havet, tage foto af en pingvin, bytte en kuglepen til en badedragt, eller måske danse Haka'en med lokale).

5) - og mange mange flere... for overraskelsens skyld vil vi ikke nævne flere... så tag med og find ud af hvilke eventyr I skal på.....


Adventure Challenge kan blive en del af dit eventyr... Vi ses derude!

Lille billede til fane:
Kultur - Lokale Projekter/Aktive Kulturdage
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Kultur - Lokale Projekter/Aktive Kulturdage
Mørk boks Introtekst:
Vi er vant til at leve efter vores eget hovede, accepterede regler og indlærte normer. Og sådan er det over hele verden. Når to vidt forskellige kulturer mødes, sker der det, vi kalder for et ’kulturchok’. Her blandes indtryk, etnicitet og livsoptik. Med en stor forståelse og en bred accept kan dette chok blive en vidunderlig sammensmeltning mellem to kulturer.
Indholdstekst:

I vil hurtigt opleve det tydelige etniske og samfundsmæssige skel mellem Danmark og det nye land. Med aktive kulturdage kan I forsøge at nedbryde skellet sammen med de lokale. Med de vante omgivelser og typiske rammer efterladt i Danmark er der masser af plads til at lade kulturchokket give jer en større forståelse for det fremmede lokalsamfund, viden om relevansen af god kommunikation samt nye, anderledes venskaber med de lokale.


Du vil under din rejse løbende have spændende kulturdage, hvor du sammen med holdet og din leder skal opleve landets mange fantastiske – og ofte hengemte - kulturskatte. Opholdet er en lang og spændende rejse, hvor du får set alle de store seværdigheder og mødt lokalbefolkningen på helt tæt hold. Det er et møde med fascinerende kulturer, etniske minoriteter og flere steder er der fantastisk uberørt natur.


I Vietnam kommer du f.eks. til at spise frokost hjemme hos lokale familier og besøge et børnehjem. I Thailand skal du stå ansigt til ansigt med de store Buddha-figurer. I Costa Rica skal du spotte dovendyr og danse salsa. I Mexico skal du se nogle af de gamle, storslåede Maya-ruiner i regnskoven, og i New Zealand får du indblik i Maori-folkets historie. I Australien lærer du om livet fra en indfødt aboriginers synspunkt i den store "outback". Dette er bare nogle få eksempler på det, du kan opleve. Uanset hvor du skal hen, lover vi, at det bliver en stor oplevelse!


På nogle ophold skal I ydermere lave Lokale Projekter. Propfyldt med de nye indtryk fra en anden verden skal I bruge, hvad I har lært til at lave et projekt af eget ønske, som involverer lokalsamfundet. Det er en proces, der foregår i fællesskab med de lokale og ikke for de lokale. Her får du mulighed for, at involvere dig i de lokales miljø og kultur, og deres hverdag på tæt hold. Med andre ord bliver du en del af en befolkning med et meget anderledes livssyn, et afslappet miljø med tid til at nyde det gode ved livet og blive inspireret til måske at ændre dit eget syn på tilværelsen. I skal sammen med jeres leder selv stå for at lave nogle spændende projekter, som I brænder for. 


Tidligere hold har blandt andet lavet husmalerier ud fra de lokales ønsker, en ”legebog” med beskrivelser af danske lege og sammenlignet kulturer og traditioner sammen med de lokale. Derudover er der lavet dansk middag, arrangeret markeder med forskellige boder, foredrag, sang og meget mere – alt sammen noget, hvor de lokale har været involveret og deltaget samt fået et indblik i dansk kultur.

Lille billede til fane:
 Kommunikation & Personlig Udvikling
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Kommunikation & Personlig Udvikling
Mørk boks Introtekst:
God kommunikation er grundlaget for din sameksistens med andre mennesker og har meget stor betydning for dit liv og dine muligheder. At du er tryg ved dig selv og sikker i dine handlinger er helt essentielt - både under uddannelse, i erhvervsarbejde og i sociale sammenhænge.
Indholdstekst:

Kunne du tænke dig at blive bedre til at argumentere for dine synspunkter, få indblik i andres opfattelse af dig og mærke, at folk virkelig lytter til og respekterer dig, når du taler? 


Faget Kommunikation & Personlig Udvikling giver dig nogle teknikker og praktiske redskaber, som virkelig styrker dig fremover. Du bliver bedre til at forstå andre og udtrykke dig selv og dine meninger, give og modtage kritik, at stå frem for en forsamling og gå målrettet efter drømmestudiet og det rette job. Med en større viden om, hvordan den rette kommunikation kan føre til resultater, vil du blive i stand til at anvende dine nye kundskaber i alt fra professionelle kontekster til mere tilbagelænede situationer, hvor du ønsker at deltage aktivt. 


Med personlig udvikling finder du dine stærke sider og får fokus på, hvad der er vigtigt for dig. Vi vil inspirere dig til nytænkning, give dig gå-på-mod og redskaber til at træffe de rigtige beslutninger i dit liv samt finde dine fremtidsmål. Der er tid til eftertanke, nye idéer, kreative perspektiver og plads til forandring. Med anvendelsen af brugbare redskaber og teknikker i undervisningen har du de bedste forudsætninger for at blive afklaret om, hvad du vil, både på rejsen, men også i dit videre liv.


Du involveres aktivt i undervisningen igennem handling, refleksion og indsigt i egne reaktioner og handlemønstre. Vi underviser i et positivt og trygt miljø, som motiverer dig til at søge endnu mere udvikling og læring.

Forløbet har ca. 60-80 timers undervisning fordelt på 3 eller 4 uger. Se nærmere under de enkelte ophold.

Lille billede til fane:
Sport, Krop & Personligt Drive
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Sport, Krop & Personligt Drive
Mørk boks Introtekst:
Kroppen og sindet arbejder sammen i rigtig mange af hverdagens opgaver og udfordringer. I dette fag lærer du, hvordan en sund og aktiv krop kan være essentielt for at kunne opnå dine mål, og hvordan viden om anatomi og fysik giver dig de bedste forudsætninger for en aktiv hverdag.
Indholdstekst:

En velfungerende krop er vigtig for vores velbefindende, energi og relationer til andre mennesker. I dette fag kobles træning, kost og personlig udvikling, og sigter mod at give dig mere overskud og viden omkring, hvordan du gennem en mere aktiv livsstil selv kan gøre en forskel. Du lærer om, hvordan fysisk aktivitet og sundhed har betydning for dit engagement og sind, samt for din motivation og energi i hverdagen. Du bliver klogere på kroppens opbygning og funktioner, samt på hvordan bestemte træningsformer påvirker kroppen. Vi benytter landenes fantastiske natur og muligheder aktivt i undervisningen.


Du kommer til at planlægge dit eget program ud fra personlige mål om mere energi, en sundere livsstil, vægttab eller øget fysisk styrke? Den personlige udvikling retter sig mod, at du finder dine stærke sider og udvikler dem. Vi vil inspirere dig til nytænkning og give dig mod på at træffe beslutninger om fremtiden. Målet er, at du får ny energi, motivation, har det sjovt og oplever fællesskab og bevægelsesglæde på en intens og anderledes måde.


Forløbet har ca. 40-60 timers undervisning fordelt på 2-3 uger. Se nærmere under de enkelte ophold.

Lille billede til fane:
 Projektstyring & Teambuilding (Iværksætteri)
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Projektstyring & Teambuilding (Iværksætteri)
Mørk boks Introtekst:
I langt de fleste job eller på studier, bliver du konfronteret med forskellige former for projekter og gruppeopgaver, som skal løses i fællesskab - fra daglige gøremål og skoleopgaver til større projekter med deadlines. 
Indholdstekst:

Hver dag indgår du som en del af en eller flere grupper, som en del af det samfund, du lever i. De færreste har de rigtige praktiske værktøjer med sig til at håndtere sådanne opgaver i de forskellige grupper på en effektiv og konstruktiv måde.


I dette fag lærer du at styre og lede projekter og får fokus på at optimere samarbejdet i et team - både praktisk og teoretisk. Du laver en personlig profilanalyse og ser nærmere på dine stærke sider og på, hvordan du kan bidrage til teamets succes. Undervisningen beskæftiger sig også med idéudvikling, ressourcestyring, feedback, refleksion, teamroller og -udvikling, og sidst men ikke mindst får du lov at bidrage med din idé og lave et projekt sammen med din gruppe.


Iværksætteri: På nogle ophold er der fokus på iværksætteri frem for teambuilding. Går du med en idé, som du gerne vil føre ud i livet? I dette fag får du værktøjer til idéudvikling og ressourcestyring og lærer, hvordan du analyserer, planlægger og sætter milepæle for dit projekt. Alt sammen for at styrke dine kompetencer, så du forbedrer dine muligheder for en dag at gøre dine iværksætterdrømme til virkelighed.


Forløbet har ca. 60 timers undervisning fordelt på 3 uger. Se nærmere under de enkelte ophold.


Alle undervisere er højt kvalificerede og har tidligere undervisningserfaring. Det er ikke en forudsætning, at du har kendskab til nogen af fagene, men udgangspunktet er, at du har afsluttet en studentereksamen el.lign. eller har praktisk erfaring. Der er ingen eksamener, og du modtager et personligt kursusbevis efter endt højskoleophold, såfremt du har deltaget i min. 80% af undervisningen. 


Bestil vores katalog
DeltagerLogin
Dansk Studie Center - Hejrevang 11A, Allerød - +45 48 17 10 60 - info@danskstudiecenter.dk
Copyright © 2018
Kontakt os
genveje.png

Dansk Studie Center

Hejrevang 11A, 1. sal

3450 Allerød
 

Send e-mail

 

Mandag - torsdag 9-16

Fredag 9-15

dropdownUP_arrowSort

Til toppen af siden