mobil-menu
Find din rejse her
Til forsiden
Dansk Studie Center - til forsiden

Dansk Studie Center

Højskole i Udlandet
Dsc_Logo_Mobil.png

Dansk Studie Center

Højskole i Udlandet
Mobil-hamburgermenuHvid

Bliv klogere på dig selv og på verden med et sabbatår i udlandet!

Mødet med anderledes kulturer fyldt med imødekommende mennesker er for mange den primære årsag til at rejse. 

At opleve andre mærkelige levemåder som også er fyldt med livsglæde kan rykke ved din opfattelse af, hvad du har behov for i din hverdag herhjemme. Disse indtryk af verdenen bliver en del af dig, og den du er, for selvudvikling og selvindsigt er en væsentlig del af at rejse i dit sabbatår.


Du vil blive klogere på dig selv i de øjeblikke, hvor du får mulighed for at sidde på en strand og nyde solnedgangen. Det går op for en, at solen er den samme, hvor end i verden du er, og så kan verden pludselig godt virke ret lille. Man fyldes med ydmyghed og taknemmelighed over den diversitet, der er både i kulturer og dyrelivet.


Der er ingen tvivl om, at man kommer hjem mere moden efter en rejse i sit sabbatår, end da man tog afsted, og for mange unge giver det også en afklaring i forhold deres studievalg og -retning bagefter.


Det er første gang i dit liv, at du for alvor har mulighed for selv at vælge din vej. Spørg dig selv: Hvad har du lyst til at bruge dit sabbatår på?


Danmarks Evalueringsinstitut har skrevet en artikel: 

86 % af studerende har holdt sabbatår: Det er en tiltrængt pause


Hvordan føles det at rejse i sit sabbatår?
Følg 4 af vores deltagere på højskolerejse. De vlogger deres rejseeventyr, når de forsøger at lukke kufferten, udfordrer deres vandskræk og får nye venskaber undervejs.
Klar, parat … PLAY! Klik og se serien her


Se vores Højskole i Udlandet

Hvad er fordelen ved at rejse i sit sabbatår?

Der er ingen tvivl om, at man kommer hjem mere moden efter en rejse i sit sabbatår, end da man tog afsted. Og for mange unge giver det også en afklaring i forhold deres studievalg og -retning bagefter. Når man rejser på højskole i udlandet, så får man også mulighed for at arbejde med sig selv i undervisningen og danne venskaber og netværk, der kan vare hele livet.


Kan det bruges til kvote 2, hvis jeg rejser i mit sabbatår?
Ja! Især en højskolerejse fanger ofte deres opmærksomhed.
Det signalerer at du er modnet gennem rejseerfaring. Samtidig med at du har fordybet dig og øget dine sociale kompetencer ved at indgå i et højskolefællesskab.
Derfor bruger mange af vores deltagere det på deres CV og i kvote 2-ansøgninger. Derfor får du også et kursusbevis efter rejsen, som du kan vedlægge din ansøgning.
Vær dog opmærksom på selv at tjekke, om lige præcis dine ønskede uddannelsesinstitutioner godtager højskolerejser til kvote 2. 
 
Hvor kan jeg rejse hen i mit sabbatår?

Mulighederne er – heldigvis - uendelige. Vælg mellem over 20 destinationer og kan du ikke vælge, så lad rejsetesten vælge for dig. Den fortæller dig, hvilken rejse der er dit perfekte match! Prøv den her: Rejsetest: Hvor i (al)verden skal du hen? 

Bestil vores katalog
Kursistlogin
Følg os på YouTube
Se os på TikTok
Følg os på Instagram
Følg os på Facebook
Vandtårnsvej 62A, 1. sal E, nr. 20, 2860 Søborg - +45 48 17 10 60 - info@danskstudiecenter.dk

Copyright © 2024

Lukgenveje

Dansk Studie Center

Vandtårnsvej 62A,
1. sal E

2860 Søborg

Send e-mail

Ring til os:
Tlf. 48 17 10 60
Mand. - Torsd. 11-16
Fredag 11-14

Til toppen af siden