mobil-menu
Til forsiden
Dansk Studie Center - til forsiden

Dansk Studie Center

Højskole i Udlandet
Dsc_Logo_Mobil.png

Dansk Studie Center

Højskole i Udlandet
Mobil-hamburgermenuHvid

FAQ - De mest stillede SPØRGSMÅL OG SVAR

Klik på fanerne og få svar på dine spørgsmål!


Lille billede til fane:
Hvordan er en typisk dag på en rejse?
Billede til mobil visning:
Hvordan er en typisk dag på en rejse?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvordan er en typisk dag på en rejse?
Mørk boks Introtekst:
Det fantastiske ved at rejse er, at ingen dage er ens. Du vågner hver dag op til nye oplevelser og nye inputs.
Vores rejser er opbygget af forskellige elementer. Alle rejse starter med en introuge med oplevelser og teambuilding. Derudover består rejserne af en kombination af rundrejse, undervisningsperioder og friperioder.
Indholdstekst:

Introuge
Rejsens første uge er fyldt med et væld af planlagte udflugter og oplevelser, så I har det rette grundlag for at lære hinanden bedre at kende. De første dage vil typisk være fyldt med mange forskellige oplevelser, som er med til at give dig et indtryk og indsigt I landets kultur, traditioner, natur og muligheder. Derudover sørger jeres rejseleder for en masse aktiviteter og teambuilding, så I sammen kan skabe rammerne for rejsen og blive klar til de mange fælles eventyr, som venter jer forude. 


Et eksempel på det kan fx være i Costa Rica, hvor man efter en byrundtur i landets hovedstad flytter ud i junglen og bor i træhytter ved stranden. Her skal I på hike i junglen, sejle på havet og spotte måske spotte hvaler, spise frokost på stranden, besøge et skildpadde-reservat, svømme i vandfald og nyde smukkeste solnedgange ved stranden.

Undervisningsperiode
Når det så er tid til undervisning, så slår I jer ned i en enkelt by for en længere periode. Typisk 2-4 uger.
Undervisningen ligger normalvis om morgenen fra ca. kl. 8-12/13-tiden i hverdagene. Det vil sige, at der om eftermiddagen og i weekenderne er rig mulighed for at gå på opdagelse og lære området bedre at kende. 


Et eksempel kunne være, hvis I har undervisning på Bali, så kan man bruge eftermiddagene og weekenderne på at hygge ved hotellets pool, bade, spille volley eller surfe ved stranden. I kan også tage en weekendtur til Nusa-øerne eller tage ud at riverrafte, rapelle eller gå en tur i rismarkerne. Mulighederne er mange.

Rundrejse
I de perioder hvor der er rundrejse på programmet, så kører I oftest rundt fra sted til sted i jeres egen bus sammen med en lokal guide, der fortæller om og viser jer alle de fantastiske nuancer af det land, I er på besøg i. Der er fart på programmet, og I står tidligt op for at nå alle de mange spændende aktiviteter og oplevelser. I en periode med rundrejse er de enkelte dage helt eller delvist planlagt med oplevelser. En rundrejse kan tage nogle dage eller flere uger. Rejselederen har styr på programmet, bosteder og transport, så I på holdet kan nyde alle oplevelserne til fulde. I programmerne er også indlagt tid til selv at gå på eventyr og finde på ekstra aktiviteter.

Et eksempel på en rundrejse kan være i Ecuador, hvor rundrejseprogrammet varer fra 2-4 uger alt efter, hvilken rejse, du vælger. Her som eksempel 2 ugers rundrejse: I starter I hovedstaden Quito, hvor I er på rundtur i byen og fx besøger midten af verden, Ækvator og et børnehjem.
Herfra kører I videre ud i naturen, hvor programmet byder på træplantning og en enkelt overnatning i telt. Allerede næste dag går turen videre til næste by, hvor I besøger et indianermarked og hiker ved vulkanen Fuya Fuya. Herfra går rejsen videre til Amazonas, hvor fx besøger en lokal indianerstamme, sejler i kano og bader i et vandfald.
Herfra går turen videre til Ecuadors adventure-hovedstad: Banos, hvor vi som team hjælper hinanden med at lave mad til de fattige gamle i byen. Programmet byder også på flere vandfald, byrundtur og muligheden for at prøve kræfter med riverrafting eller hoppe ud i bungy swing fra en bro eller zipline.

Friperiode
En friperiode kan være nogle dage eller en uge, hvor det er helt op til jer selv, hvad I vil. Jeres rejseleder hjælper med idéer, inspiration og planlægning. Det kan både være fælles oplevelser eller ture i mindre grupper. I friperioder bor I steder med masser af spændende aktiviteter i nærheden, hvor I kan tage på eventyr. Der er booket indkvartering til jer, der hvor I har friuge, men det står jer frit for at rejse ud og opleve andre områder af landet.


Et eksempel en friperiode kunne være med base i Queenstown, New Zealand. Her bruger nogle friugerne på at hike i de smukke bjerge, river rafte, bungy jumpe, skydive, tage på montainbike tur, spise is og drikke kaffe ved søen, prøve jetboats, gå i haunted house og så meget mere. Alt sammen aktiviteter, du kan opleve i og omkring Queenstown.
Andre tager på dagstur eller forlænget weekend til Milford Sound og sejler i båd eller kayak i det smukke fjordområde. Andre lejer en bil og tager på roadtrip rundt på sydøen, hvor de måske besøger Fox Gletcher, Pancake Rocks, Abel Taman, Nelson og hovedstaden Wellington. 
Mens andre vælger at tage på roadtrip på nordøen, hvor de måske besøger Hobbiton, rapeller i grotter med lysende orme, besøger det termiske område med svovlsøer og geisere ved Wai-o-tapu eller tager på hike ved Mt. Doom. 
Mulighederne er mange - og jeres rejseleder kan hjælpe jer med inspiration til at udnytte jeres friperioder på bedste vis.

Højskolestemning
På alle rejser bliver der undervejs lavet en masse fællesaktiviteter, som I i fællesskab arrangerer. Det kan være, I holder fastelavn, temafester, Den store bagedyst, Til middag hos, vand-aerobic i poolen, Robinson ekspeditionen på stranden, kayak-staffet, sportsdag, løbetur, fællestræning og meget mere. Jeres rejseleder hjælper med at oprette udvalg, så I kan hjælpe hinanden med at tilføje en masse sjove ekstra oplevelser 

Lille billede til fane:
Hvad er rejselederens rolle?
Billede til mobil visning:
Hvad er rejselederens rolle?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvad er rejselederens rolle?
Mørk boks Introtekst:
Der er altid en dansk rejseleder med på hele din rejse, som sørger for tryghed, inspiration og alt det praktiske undervejs, lige fra holdet rejser afsted fra Danmark, og til I er hjemme igen. Vores rejseledere har solid rejseerfaring og skaber grundlaget for, at I på holdet kan få den bedste rejse sammen.
Indholdstekst:

Vores rejseledere har mange forskellige funktioner på rejsen:

Rejsementor

Vores rejseledere har ikke kun samlet en del stempler i passet. De brænder også for at dele deres rejseerfaring med dig. Under din rejse giver de dig inspiration til, hvordan du bedst møder og forstår landenes forskellige kulturer. Du får en berejst, guidende mentor, der hjælper dig med nye perspektiver på verden og måske endda på dit liv. 

Gruppedynamik
Et godt sammenhold kommer ikke af sig selv, og derfor har vores rejse ledere stort fokus på teambuilding.  De hjælper jer med at sætte spille reglerne på plads, og at sætte gruppens fælles værdier og mål, så I sikrer, at der er plads til alle. Gennem hele turen hjælper rejselederen jer med at styrke fælles skabet, så alle trives og hjælper hinanden med at håndtere udfordring er sammen.


Tryghed og overblik
Rejselederen sørger også for, at program og det praktiske kører. De koordinerer og informerer om alt fra transport til overnatning og dags ture. De står også altid klar med råd og tips, når du skal planlægge weekenderne eller friperioderne. Derudover er de også din garanti for hjælp og støtte, hvis der skulle opstå sygdom eller nødsituationer.


Personlig udvikling

Rejselederen står altid klar til at hjælpe med individuelle råd og sparring. Undervejs på rejsen holder rejselederen blandt andet individuelle samtaler, der sikrer at du trives og har plads til at udvikle dig. Sammen med gruppen sørger rejselederen for, at du får en rejse, hvor du både udfordrer dig selv og definerer dine grænser.   

Du kan se alle vores seje rejseledere her

Lille billede til fane:
Hvad laver man i fritiden?
Billede til mobil visning:
Hvad laver man i fritiden?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvad laver man i fritiden?
Mørk boks Introtekst:
Der er indlagt friperioder på alle rejserne. En friperiode kan være nogle dage eller en uge, hvor det er helt op til jer selv, hvad I vil. Jeres rejseleder hjælper med idéer, inspiration og planlægning. Det kan både være fælles oplevelser eller ture i mindre grupper. I friperioder bor I steder med masser af spændende aktviteter i nærheden, hvor I kan tage på eventyr.
Indholdstekst:

Hvad kan man lave efter om eftermiddagen i undervisningsperioder?

Vi bor altid steder, hvor der er masser af aktivitetsmuligheder. Uanset hvor I verden du er, vil der altid være mulighed for at være sammen med de lokale, blive inspireret af deres levemåde og udforske kulturen. Ofte bor I ved vandet, så der er mulighed for at lave beach-volleyturneringer, surfe på havet, snorkle, solbade, tage dykkercertifikat, på båd- eller fisketur, slappe af i skyggen med en god bog eller nyde solen med en eksotisk cocktail i hånden. Der vil også altid være mulighed for, at svinge hofterne til de lokale rytmer, dyrke yoga, tage på shopping eller cykelture - aktivitetsudbuddet er uendeligt!


Hvad kan man lave i weekenderne?

Uanset interesseområde vil du bestemt ikke komme til at kede dig i weekenderne. Foruden de mange sports- og aktivitetsmuligheder, er der mulighed for selv at tage på guidede ture, rejse længere væk i mindre grupper eller blive på studiecenteret for at slappe af, sende en mail hjem og nyde hinandens selskab. Alt efter hvor I verden du befinder dig, vil der altid være seværdigheder i nærheden, om det er klostre, templer, maya-ruiner, cenoter, grotter, nationalparker, naturreservater eller andet. Mulighederne er mange! Din danske rejseleder har masser af idéer og hjælper dig gerne på vej.


Hvad kan man lave i friperioder?

Her er der rig mulighed for at tage længere væk, enten sammen eller i mindre grupper til andre større byer eller de omkringliggende lande. Der er helt sikkert andre end dig selv, som også gerne vil opleve dét, du gerne vil. Du kan før din rejse begynde at planlægge nogle ting, du gerne vil opleve. Søg evt. på nettet eller i Lonely Planet-bøgerne. Det er altid en god idé at vejlede sig hos sin rejseleder, da han/hun kender til de mange muligheder, som områderne byder på.

Lille billede til fane:
Hvor mange lommepenge skal jeg have med?
Billede til mobil visning:
Hvor mange lommepenge skal jeg have med?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvor mange lommepenge skal jeg have med?
Mørk boks Introtekst:
Tidligere deltagere siger ofte, at de brugte flere lommepenge på deres rejse, end de havde regnet med hjemmefra – der er jo rigtig mange aktiviteter ude i verden, og man bliver ofte overrasket over alle mulighederne. Men det er stadig meget individuelt, hvor mange lommepenge deltagere på den samme rejse bruger.
Indholdstekst:

På Højskole i Udlandet med Dansk Studie Center, er der rigtig mange aktiviteter inkluderet i rejsen, og ikke mindst er der betalt for al transport rundt i landet, som ofte er en stor udgift. Der er også bolig inkluderet på hele rejsen. 
Under hver rejse kan du se, hvad der allerede er inkluderet i prisen.


Som udgangspunkt skal du regne med at bruge ca. 5.000 kr. om måneden på almindelige udgifter til mad, personlige fornødenheder og en tur på café, restaurant, bar eller lignende en gang i mellem. Hvis du vil prøve større aktiviteter som skydiving, riverrafting, bungyjump, eller tage dykkercertifikat undervejs, skal du regne med ca. 10.000 kr. om måneden, da sådanne aktiviteter typisk koster 1.500-3.500 kr. alt efter, hvor du gør det. Vil du gerne tit spise ude på gode restauranter, godt kan lide at shoppe dyre mærker eller måske rejse til et andet land i din friuge, bør du nok beregne ca. 15.000 kr. om måneden. Det afhænger selvfølgelig også af destinationen, da der på nogle ture er rigtig mange måltider inkluderet. Fx er Asien som hovedregel billigere end fx New Zealand og Australien.


Tidligere deltagere har således f.eks. brugt alt fra 15.000 kr. til 45.000 kr. på tre måneders rejse. Men husk, at det kun er dig, der kender dit budget for din rejse og dine prioriteringer i forhold til, om du gerne vil spise meget på restaurant eller hellere vil have en masse ekstra oplevelser. Ofte er der flere deltagere på et hold med den samme idé om, hvor mange penge, de vil bruge på forskellige ting, og så kan man f.eks. gå ud og spise sammen eller købe ind til at lave mad på bostedet for færre penge.


Men husk at verden tit byder på mange flere muligheder og oplevelser, end man lige havde regnet med, så det kan være en fordel at have lidt flere lommepenge til rådighed, end man forventer at bruge inden afrejse. For os er det vigtigt, at du får den rigtige information inden afrejse, så du ikke får unødvendige, økonomiske overraskelser undervejs. Som altid er du meget velkommen til at ringe til os på 48171060 for personlig rådgivning. 


Nedenstående er eksempler på budgetter for forskellige rejser:


Højskole New Zealand, Australien & Fiji 3 mdr.

Mad, drikkepenge og diverse: 15.000 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.

Bungyjumping: 2.000 kr.

Riverrafting: 800 kr.

Skydiving: 2.700 kr.

Shopping og souvenirs: 3.000 kr.

I alt: 27.000 kr.


Højskole Xplore New Zealand, Australien, Bali & Gili 3 mdr.

Mad, drikkepenge og diverse: 15.000 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.

Bungyjumping: 2.000 kr.

Riverrafting: 800 kr.

Skydiving: 2.700 kr.

Shopping og souvenirs: 3.000 kr.

Bolig, transport under Xplore uger; ca. 8-14.000 kr.

Herudover skal påregnes budget til udflugter

I alt: 35-41.000 kr.

Højskole Costa Rica & Hawaii 2 mdr.

Mad, drikkepenge og diverse: 11.000 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.
Vulkan og tågeregnskove: 3.000 kr. 

Delfin Cruise: 500 kr.

Buskort: 300 kr.

Skydive: 1500 kr.

Surflektioner: 300 kr.

Tur til andre øer (fx Big Island): 3500 kr.

Shopping og souvenirs: 2.000 kr.
I alt:  25.300 kr


Højskole Maldiverne & Sri Lanka 2 mdr. 

Mad, drikkepenge og diverse: 7.000 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.

Resorttur: 1.100 kr.

Shoppe souvenirs: 2.000 kr.

I alt: 13.600 kr.


Højskole Ecuador, Galapagos, Costa Rica, Cuba & Mexico 3 mdr.

Mad, drikkepenge og diverse: 15.000 kr. 

Dykkercertifikat: 3.500 kr. 

Riverrafting: 125 kr. 

Bungy Swing: 180 kr.

Vulkan og tågeregnskove: 3.000 kr. 

Isla Isabella tur: 2.000 kr. 

Shopping og souvenirs: 2.000 kr. 

I alt: 25.805 kr.


Højskole Costa Rica, Cuba & Mexico 2 mdr.

Mad, drikkepenge og diverse: 10.000 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.

Vulkan & tågeregnskove: 3.000 kr.

Riverrafting: 800 kr.

Shopping og souvenirs: 2.000 kr.

I alt: 19.300 kr.

Højskole Japan, Australien, Bali & Gili 2 mdr.

Mad, drikkepenge og diverse: 10.000 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.

Fraser Island tur: 3.500 kr.

Mario Karts: 350 kr.

Nusa Penida tur: 350 kr.

Shopping og souvenirs: 2.000 kr.

I alt: 19.700 kr.


Højskole Jorden Rundt Ceylon
Mad, drikkepenge og diverse: 17.000 kr.

River rafting: 180 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.

Isla Isabella tur med aktiviteter: 2.000 kr.

Fraser Island tur: 3.500 kr.

Skydive: 1.500 kr. 

Bridge Climb: 1.000 kr. 

Resorttur: 1.200 kr.

Hvalhajstur: 1.100 kr. 

Shopping og souvenirs: 3.500 kr.

I alt: 34.480 kr. 

Højskole Jorden Rundt Aloha Xplore

Mad, drikkepenge og diverse: 17.000 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.
Ørundtur på Hawaii: 400 kr.

Skydiving: 1.500 kr.
Surflektioner: 300 kr.
Fraser Island tur: 3.500 kr.
Street go cart: 400 kr.
Riverrafting: 800 kr.
Nusa Penida tur: 350 kr.
Shopping og souvenirs: 3.000 kr.

Bolig, transport under Xplore uger; ca. 10-15.000 kr.
Herudover skal påregnes budget til udflugter

I alt: 41-46.000 kr.


Højskole Jorden Rundt Pura Vida
Mad, drikke, og diverse: 20.000 kr.
Luftballon 500 kr.
Dykkercertifikat 3.500 kr.
Easy rider tur: 1.000 kr.
Skydive: 2.700 kr. 
Bungy jump: 1.000 kr.

Ørundtur på Hawaii: 400 kr.
Bridge Climb: 1.000 kr. 
Fraser Island tur: 3.500 kr.
Vulkan & tågeregnskove: 3.000 kr.
Key West tur: 1.000 kr.
Shopping og souvenirs: 3.500 kr.

I alt: 41.100 kr.


Højskole Jorden Rundt Sakura
Mad, drikkepenge og diverse: 17.000 kr.

Resorttur: 1.200 kr.

Hvalhajstur: 1.100 kr. 

Street go cart: 400 kr.

Ørundtur på Hawaii: 400 kr.
Surflektioner: 400 kr.

Skydive: 2.700 kr. 
Bungy jump: 1.000 kr.

Dykkercertifikat: 3.500 kr.

Isla Isabella tur med aktiviteter: 2.000 kr.
Bungy Swing: 125 kr.

River rafting: 180 kr.

Key West tur: 1.000 kr.

Shopping og souvenirs: 3.500 kr.
I alt: 34.505 kr. 
Lille billede til fane:
Hvordan er undervisningen?
Billede til mobil visning:
Hvordan er undervisningen?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvordan er undervisningen?
Mørk boks Introtekst:

Alle vores højskoleophold indeholder inspirerende undervisning med yderst kompetente danske undervisere med tidligere undervisningserfaring. Du bliver involveret og udfordret i undervisningen, og det forventes at du deltager aktivt sammen med resten af holdet for at få mest muligt ud af forløbet.

Indholdstekst:

Hvordan foregår undervisningen?
Undervisningen er for det meste fra kl. 08.00 til ca. kl. 12-13.00, i hverdagene med indlagte pauser af kortere og længere varighed.
Undervisningsforløbene har varighed af 2-3 uger. Henholdvis 40-60 timer pr. forløb. 


Undervisningen er alt andet end kedelig. Der er masser af praktiske øvelser, udfordringer, træning og leg, der involverer dig, så du bliver en aktiv del af undervisningen via handling, refleksion og indsigt i egne reaktioner og handlemønstre.  Vi underviser i et positivt og trygt miljø, der motiverer dig til at søge endnu mere udvikling og indlæring.


Læs meget mere om undervisning og de forskellige fag, vi tilbyder, på siden Fag

Lille billede til fane:
Kan jeg bruge rejsen i mit videre liv?
Billede til mobil visning:
Kan jeg bruge rejsen i mit videre liv?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Kan jeg bruge rejsen i mit videre liv?
Mørk boks Introtekst:

Stort, rungende JA! En rejse giver dig mange kort på hånden, og du kan bruge den uanset, hvad du skal bagefter. Er du i job eller under uddannelse, giver rejsen dig en tænkepause, noget luft og en masse ny inspiration. Skal du ind på studie, vil opholdet give dig nogle redskaber, som du kan bruge uanset, hvilket studie du vælger.

Indholdstekst:

Mange virksomheder tillægger det stor betydning i udvælgelsesprocessen, at unge har haft udlandsophold, har oplevet andre kulturer og lært at begå sig i den store verden og leve i andre kulturer. Kommunikation og samarbejde er nøgleord alle steder.


Undervisningen har fokus på at give dig nogle praktiske redskaber, som gør dig bedre til at formidle og klare dig godt til en jobsamtale. Du får styrket din selvtillid og får mere klarhed omkring dine ønsker for fremtiden.


Et godt netværk er utrolig vigtigt. Du kommer hjem fra en rejse med DSC med en masse nye venner, og dermed en bred kontaktflade, i hele Danmark.


Får jeg et bevis på opholdet?

Ja, du får et kursusbevis efter opholdets afslutning, hvis du har deltaget i 80-90% af undervisningen. Se mere under de enkelte rejser. Kursusbeviset kan du vedlægge en motiveret ansøgning og evt. vedlægge en kvote 2-ansøgning.

Lille billede til fane:
 Kan jeg bruge min rejse i en kvote-2-ansøgning?
Billede til mobil visning:
 Kan jeg bruge min rejse i en kvote-2-ansøgning?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Kan jeg bruge min rejse i en kvote-2-ansøgning?
Mørk boks Introtekst:
Ja! Når du rejser med Dansk Studie Center, kommer du et stort skridt foran i kvote-2-ansøgningen, og dermed et vigtigt skridt nærmere dit drømmestudie!
Indholdstekst:

Styrk dine muligheder!

Hvis du har planer om at søge ind på en videregående uddannelse igennem kvote-2, er et højskoleophold i udlandet en ideel måde at styrke dine muligheder for optagelse på. På Danmarks videregående uddannelsesinstitutioner lægges der stor vægt på, at du mellem din adgangsgivende eksamen og din ansøgning aktivt har opsøgt og gennemført aktiviteter, som giver dig de rette forudsætninger for at tage den uddannelse, som du søger om optagelse på gennem kvote-2.


Aktiviteter og ”dobbeltaktiviteter”

Aktiviteter som højskoleophold og udlandsophold med relevant fagligt indhold anses, f.eks. ved institutioner som Københavns Universitet (KU), Copenhagen Business School (CBS) og Danmarks Tekniske Universitet (DTU), for at være særligt givende ift. optagelse gennem kvote-2. Ved bl.a. CBS lægges der ekstra vægt på gennemførelse af dobbeltaktiviteter - det vil sige aktiviteter, hvor du f.eks. kombinerer et højskoleophold med et ophold i udlandet af en vis varighed.

Hvad får du ud af højskoleophold og ophold i udlandet?

Med et gennemført højskoleophold viser du, at du har lært nyt om dig selv og forbedret både dine faglige og sociale kompetencer. Med et gennemført udlandsophold af en vis varighed viser du, at du har forøget dit kendskab til verdens kulturer og kontraster, hvilket ligeledes er meget værdifuldt ift. at blive klar til en uddannelse, som retter sig mod, at du i fremtiden vil indgå i et dansk eller internationalt erhvervsmarked.


Få de bedste forudsætninger med Dansk Studie Center!

En højskolerejse kan altså beskrives som en ”dobbeltaktivitet”, da vi på Dansk Studie Centers rejser netop kombinerer højskole- og udlandsophold. På få måneder får du altså de bedste forudsætninger for at ansøge dit drømmestudie gennem kvote-2. Med relevant undervisning på rejsen, en masse kulturelle rejseoplevelser og aktivt engagement i forskellige lokalsamfund, samt det unikke fællesskab på holdet, bliver du klar til at søge – og du får et bevis efter rejsen, som du kan vedlægge din ansøgning.


Vær opmærksom på altid selv at undersøge, hvilke retningslinjer og regler for kvote-2-ansøgninger, der gælder på de enkelte uddannelsesinstitutioner.

Lille billede til fane:
Min tryghed og sikkerhed på rejsen? (Rejsegarantifonden+Pakkerejseloven)
Billede til mobil visning:
Min tryghed og sikkerhed på rejsen? (Rejsegarantifonden+Pakkerejseloven)
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Min tryghed og sikkerhed på rejsen? (Rejsegarantifonden+Pakkerejseloven)
Mørk boks Introtekst:
Vi lægger stor vægt på din sikkerhed og tryghed, både før og under rejsen. Vi ønsker ikke, at du skal komme i en situation, der er helbredsmæssigt eller økonomisk uoverskuelig for dig og/eller dine nærmeste. Derfor er vi selvfølgelig registreret i Rejsegarantifonden nr. 1224, hvilket er din økonomiske sikkerhed.
Indholdstekst:

Alle dansk etablerede rejseudbydere, som udbyder og/eller sælger rejseydelser, skal som udgangspunkt være registreret i Rejsegarantifonden. Der findes flere udbydere med højskole i udlandet, der ikke er registreret i fonden og du har derved ingen garanti for det indbetalte beløb. Tjek derfor altid, at rejseudbyderen er registreret i fonden, så du ikke mister dine penge.


Læs mere på Rejsegarantifondens hjemmeside.


Vi har mere end 20 års erfaring med at håndtere uforudsete situationer, og har 24 timers telefonvagt både ude og hjemme.

Pakkerejseloven
Pakkerejseloven er en lov, der beskytter dig som forbruger. Det betyder fx, at hvis din rejse bliver aflyst, har du krav på refundering det dit indbetalte beløb. Det være sig rejsens fulde pris inklusiv depositum. Det betyder også, at hvis vi er nødsaget til at afbryde din rejse, så er du berettiget til at blive kompenseret for den ikke gennemførte del af rejsen. Vi følger naturligvis altid Pakkerejselovens anvisninger. 

Se vores Almindelige Betingelser for yderligere info.

Lille billede til fane:
Hvordan bor man på rejsen?
Billede til mobil visning:
Hvordan bor man på rejsen?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvordan bor man på rejsen?
Mørk boks Introtekst:
Generelt gør vi meget ud af at booke bosteder, der har en god beliggenhed - og som er pæne og ordentlige. Det kan være alt fra lejligheder, hoteller til lodges, guesthouses og hostels. Når I er på rundrejse vil programmerne også være krydret med enkelte overnatninger i anderledes boformer som fx et Munkekloster i Japan, hytter i trætoppene i Sri Lanka eller træhytter i junglen i Costa Rica.

Indholdstekst:

Hvordan bor man på rejser i Oceanien? (New Zealand, Fiji & Australien)

Oftest bliver I indkvarteret sammen på hyggelige hostels, hvor I bor i mindre grupper. Her er der fællesarealer og altid mulighed for at komme på WIFI om nødvendigt. Næsten alle steder på New Zealand og i Australien er der mulighed for selv at lave mad i et fælleskøkken, og bostederne ligger meget centralt, så det er nemt at komme rundt. På Fiji er der de fleste steder ikke tilgang til køkken.


Hvordan bor man på rejser i Asien? (Fx. Bali, Vietnam, Cambodja, Sri Lanka, Maldiverne & Myanmar) 

Her bliver I hovedsageligt indkvarteret på hoteller med morgenmad inkluderet. I bor typisk i mindre grupper oftest 2-4 personer pr. værelse.
Nogen steder er der pool, og mange steder ligger tæt ved stranden. Der er ikke adgang til køkken, da det er let og billigt at spise ude. På Maldiverne er alle måltiderne inkluderet.


Hvordan bor man på rejser til Latinamerika?

I Latinamerika (Mellem- og Sydamerika) bliver I oftest indkvarteret i lejligheder eller på små hoteller. Her bor I oftest 4-6 personer sammen, fordelt på 2 værelser. Mange steder bor I også på hostel eller hotel. Der er nogle gange mulighed for selv at lave mad, og der er fællesarealer med plads til fælleshygge. Nogen steder er der pool, og mange steder ligger tæt ved stranden.


Hvordan bor man i USA, på Hawaii og i Miami?

Her bor man i alt fra lejligheder, til hoteller og hostels. Alle steder ligger meget centralt, så det er let at komme rundt.


Hvor mange bor man sammen?

I er typisk 2-6 om at dele et værelse, i undervisningsperioderne. På rundrejserne bor I nogen gange i store fællesrum/dorms med plads til 6-30 personer. Her kan ørepropper være en god ide, selvom det er megahyggeligt, når man rejser sammen som en gruppe.


Hvem bor sammen?

Vi har bedst erfaring med, at rejselederen beslutter, hvem der bor sammen. Det er typisk sådan, at man skifter værelseskammerater, hver gang man flytter til et nyt sted, så man kan nå at bo med mange forskellige fra holdet. 

Lille billede til fane:
Hvornår skal jeg tilmelde mig og betale for en rejse?
Billede til mobil visning:
Hvornår skal jeg tilmelde mig og betale for en rejse?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvornår skal jeg tilmelde mig og betale for en rejse?
Mørk boks Introtekst:
Vær opmærksom på, at overskydende flypladser frigives ca. 2 mdr. inden afrejse, og at rejsens pris herefter ikke kan garanteres. Du kan risikere, at prisen på rejsen herefter stiger meget. Vi anbefaler derfor, at du tilmelder dig inden denne deadline. 
Indholdstekst:

Hvornår skal jeg senest tilmelde mig?

Det er op til dig, hvor længe du tør vente med at tilmelde dig. Mange af holdene bliver fyldt op lang tid før afrejse, nogle gange helt op til et år før. Når der er ca. 5 pladser tilbage, angiver vi "få pladser" på oversigten her på hjemmesiden. Vi kan anbefale, at du benytter dig af funktionen "Følg hold", så får du besked, når der er få pladser tilbage på rejsen. 
Det er dog ofte tilfældet, at flere end 5 personer venter på denne note, og derfor når alle ikke at tilmelde sig herefter. Vi anbefaler, at du tilmelder dig, når du har taget beslutningen om at rejse med os.


Hvornår skal jeg betale?

Når vi modtager din tilmelding, sender vi samme dag et brev med en faktura på 3000-5000 kr., som skal betales i depositum indenfor 3-7 dage, afhængigt af hvor lang tid der er til afrejse. Når vi har modtaget dit depositum, er du garanteret en plads på holdet. Restbeløbet for rejsen betales normalt senest 45-90 dage før afrejse afhængigt af rejsens varighed. 


Kan jeg skifte til et andet hold efter tilmelding, hvis jeg fortryder mit valg af hold?

Ja, såfremt der er plads på det andet hold, kan vi flytte dig til et andet hold.


Kan jeg få pengene retur, hvis jeg ikke når at spare op eller fortryder?

Din tilmelding er bindende, når depositum er betalt. Såfremt du framelder mere end 90 dage før afrejse, refunderes 2000 kr. af indbetalt depositum på 5000 kr. 

Læs også vores Almindelige betingelser.

Lille billede til fane:
Hvilke vaccinationer skal jeg have?
Billede til mobil visning:
Hvilke vaccinationer skal jeg have?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvilke vaccinationer skal jeg have?
Mørk boks Introtekst:
Vi må desværre ikke vejlede omkring vaccinationer til din rejse, da vi ikke er fagspecialister på det område.
Indholdstekst:

Men vi samarbejder med VaccineXperten i Aarhus og VaccineSpecialisten i Kgs. Lyngby, hvor du kan få 10-15% rabat på vaccinationer, når du er tilmeldt som deltager hos Dansk Studie Center. 

Hos både VaccineXperten og VaccineSpecialisten får du professionel og specialiseret rådgivning om rejsevaccinationer, når du skal ud at rejse.
Vi anbefaler, at du tager en kopi af dit rejseprogram med for bedst mulig udgangspunkt for vejledning. 

Lille billede til fane:
Hvor mange kender hinanden på forhånd?
Billede til mobil visning:
Hvor mange kender hinanden på forhånd?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvor mange kender hinanden på forhånd?
Mørk boks Introtekst:

Langt de fleste rejser ud med os uden at kende nogen af de andre på holdet på forhånd. Sjældent er der mere end et eller to veninde- og vennepar på et hold. Det skaber en helt særlig dynamik og et unikt fællesskab på holdet, når næsten ingen kender hinanden på forhånd.

Indholdstekst:
Lille billede til fane:
Hvordan er fordelingen af drenge og piger på et hold?
Billede til mobil visning:
Hvordan er fordelingen af drenge og piger på et hold?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvordan er fordelingen af drenge og piger på et hold?
Mørk boks Introtekst:

Der er generelt flere piger end drenge på vores hold. Oftest er der mellem 6 og 10 drenge på et hold, men det kan variere fra hold til hold. 

Indholdstekst:Lille billede til fane:
Pakketips? Kuffert/Rygsæk?
Billede til mobil visning:
Pakketips? Kuffert/Rygsæk?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Pakketips? Kuffert/Rygsæk?
Mørk boks Introtekst:
På alle vores rejser kan du rejse med både kuffert og rygsæk. Det er op til dig selv, hvad du foretrækker. Vi anbefaler, at du medbringer en mindre rygsæk som håndbagage, som du kan rejse rundt med i weekender og friuger.
Indholdstekst:

Er det bedst at rejse med kuffert eller rygsæk?

På alle hold gælder det, at du godt kan rejse med kuffert. Dog skal du være opmærksom på, at der på destinationerne vil være tidspunkter, hvor du skal gå nogle hundrede meter med din kuffert, og visse steder kan det være på grusveje. Derfor er det vigtigt, at du selv kan bære din kuffert. Hvis du skal rejse videre på egen hånd bagefter, anbefaler vi, at du vælger rygsæk.


Skal jeg have vandrestøvler med?

På de fleste af vores rejser er det IKKE nødvendigt med støvler, med mindre du specifikt ønsker at komme på længere vandreture med oppakning. Du kan nøjes med et par almindelige vandresandaler eller lukkede sportssko. 


På rejser til New Zealand og på kombi-rejserne anbefaler vi klart, at du medbringer et par lettere vandrestøvler, da der er mange ture inklusiv i programmet, hvor vandrestøvler er "et must". Det skal helst være nogen, der støtter op over anklen.


I Costa Rica skal du på introturen have støvler. Ønsker du ikke at medbringe vandrestøvler, kan du købe gummistøvler til turen i Costa Rica. Der er mange muligheder for at bruge vandrestøvler i Costa Rica, så det kan være en rigtig god idé at medbringe et par hjemmefra.


Et godt råd: Køb nogle lette støvler, beregnet til mindre oppakning og gå dem til hjemmefra.


På alle destinationer anbefaler vi, at du medbringer gode løbe- eller sportssko til de mange sportsaktiviteter, samt vandresandaler.


Skal jeg have regntøj med?

Der er rigtig mange lande, hvor vi anbefaler, at du medbringer en regnjakke. Efter tilmelding får du adgang til pakkelisten for din rejse. Sørg for at tjekke den, når du skal købe ind og pakke til rejsen. 


Kan jeg få vasket tøj?

Ja, du kan mod betaling få vasket dit tøj på alle rejserne. Der vil enten være vaskemaskine på hostel, hotel eller i byerne - især der hvor I bor i længere tid. 

Skal jeg medbringe sovepose?

Nej, du skal ikke have sovepose med. Alle steder hvor I bor, er der sengetøj. Hvis I ønsker at tage ud i weekenden eller vandre, er det ofte muligt at leje. Hvis du skal rejse videre, anbefaler vi dig at købe en billig sovepose derude, hvis behovet opstår.


Skal jeg medbringe undervisningsmateriale som blyanter og blokke? 

Nej, det er ikke nødvendigt. Alt det sørger vi for på rejsen.


Væske i håndbagagen

Her kan du læse om regler for væske i håndbagagen. 


Lille billede til fane:
Kan jeg bruge min mobiltelefon på rejsen? Er der internet?
Billede til mobil visning:
Kan jeg bruge min mobiltelefon på rejsen? Er der internet?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Kan jeg bruge min mobiltelefon på rejsen? Er der internet?
Mørk boks Introtekst:
På alle destinationer fungerer en dansk mobiltelefon. Man kan købe lokale simkort, så man kan modtage sms'er fra Danmark billigt og tale med de andre på holdet til billige penge. Tjek at din mobil ikke er SIM-låst.
Indholdstekst:

Kan man komme på Internettet på rejsen?

Ja - på de fleste hoteller og hostels samt caféer er der adgang til wifi enten gratis eller meget billigt. Du skal dog forvente, at forbindelsen er svingende i kvalitet og hastighed i langt de fleste lande.

Vær opmærksom på, hvis du ikke køber lokalt SIM-kort kan det være meget dyrt at ringe og skrive hjem til Danmark. Vi anbefaler, at du tjekker taksterne hos dit telefonselskab inden afrejse. 


 

Lille billede til fane:
Hvad bruges holdets Facebook-gruppe til?
Billede til mobil visning:
Hvad bruges holdets Facebook-gruppe til?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvad bruges holdets Facebook-gruppe til?
Mørk boks Introtekst:
Til hvert hold er der oprettet en facebook-gruppe, som I kan benytte jer af før under og efter rejsen. 
Indholdstekst:

Hvornår bliver jeg medlem af gruppen?
Du får tilsendt linket til facebookgruppen, når du har betalt depositum for din rejse.

Hvad skal gruppen bruges til?
I gruppen kan I skabe kontakt til hinanden inden jeres rejse og f.eks. planlægge at mødes og lære hinanden lidt og kende inden afrejse. I får også mulighed for at møde hinanden til holdets afrejsemøde, som vi arrangerer og inviterer jer til. Undervejs på rejsen kan Facebook-gruppen bruges til at informere om aktiviteter, udflugter og lignende. Efter rejsen har I stadig gruppen, hvor I kan holde kontakt med hinanden. 


Hvorfor er vi ikke flere tilmeldte i gruppen?

Antallet af medlemmer i gruppen viser ikke altid det korrekte antal, der er tilmeldt holdet. Vi opfordrer altid folk til at tilmelde sig gruppen, men ikke alle gør det. Du skal derfor altid regne med, at der er flere tilmeldt holdet, end der er medlemmer i gruppen. Jo tættere man kommer på afrejsedatoen, des mere korrekt bliver antallet af medlemmer.

Lille billede til fane:
Kan jeg få besøg hjemmefra?
Billede til mobil visning:
Kan jeg få besøg hjemmefra?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Kan jeg få besøg hjemmefra?
Mørk boks Introtekst:
Ja, det kan du godt, men vi anbefaler, at du ikke gør, da du skal forvente, at du vil gå glip af aktiviteter og oplevelser sammen med din gruppe. 
Vi anbefaler i steder, at du forlænger rejsen, enten inden eller efter - og tilbringer den til med familie og venner i stedet.


Indholdstekst:

Hvis du alligevel ønsker at få besøg hjemmefra, anbefaler vi, at du får planlagt besøget i undervisningsperioden, da der ofte er mange fælles rejseplaner i friugerne. Rejseprogrammerne er ikke planlagt efter, at du kan få besøg hjemmefra, men det kan selvfølgelig lade sig gøre.

Under de enkelte rejser kan du læse hele programmet for en rejse og få et overblik over, hvornår et evt. besøg hjemmefra vil passe bedst.


Prisen for et besøg afhænger af, hvor I verden du rejser, i hvilken periode dine pårørende planlægger at tage af sted, og i hvor god tid flybilletten bestilles. Fly og hotel bookes billigst via internettet - vi står altid til rådighed, hvis du mangler hjælp eller har spørgsmål vedrørende dette. Vi råder til at bestille tidligst muligt for at sikre plads på de ønskede afgange samt til billigst mulige penge.

Lille billede til fane:
Frivilligt arbejde på rejsen?
Billede til mobil visning:
Frivilligt arbejde på rejsen?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Frivilligt arbejde på rejsen?
Mørk boks Introtekst:
En frivillig indsats er en fantastisk måde at lære den befolkning at kende på, som man bor i blandt. Der er ikke som sådan forløb med frivilligt arbejde på vores rejser, men du har altid mulighed for at engagere dig i lokalmiljøet uden om det planlagte program.
Indholdstekst:

Kan jeg lave frivilligt arbejde under mit ophold i udlandet?

På ingen af vores rejser indeholder programmet frivilligt arbejde, men på mange af destinationerne har du mulighed for at lave frivilligt arbejde efter undervisningen eller i friugerne. Vores rejseledere har et godt kendskab til landet og dets muligheder og kan hjælpe med råd og vejledning til at finde et sted, hvor du selv kan bestemme, med hvad og til hvem du vil bidrage. Som regel er der ingen udgifter forbundet med frivilligt arbejde.

Aktive kulturdage i programmet

I langt de fleste programmer er der indlagt aktive kulturdage, hvor vi på forskellige måder kommer tættere på kulturen, og de mennesker der bor i de land, vi besøger. Det kan være alt fra overnatning i Buddhistisk Munkekloster, at lave mad til de gamle eller plante træer Ecuador, at hjælpe med at rense koralrevet på Fiji til at hjælpe med beach clean ups på Maldiverne eller Bali. Det er vigtigt, at vi rejser ansvarligt og giver tilbage til de fantastiske lande, som vi får lov at være gæster i. 

Vær opmærksom på, at det i nogle lande, som f.eks. USA, herunder Hawaii, er ulovligt at lave frivilligt arbejde uden et arbejdsvisum, og man risikerer udvisning af USA i en lang årrække, hvis man bryder dette. Tjek omhyggeligt, at den organisation, du ønsker at støtte, er godkendt af myndighederne som en non-profit organisation, hvis du ikke på forhånd har ansøgt om arbejdsvisum.

Lille billede til fane:
Hvordan med rejseforsikring? Visakort og/eller MasterCard?
Billede til mobil visning:
Hvordan med rejseforsikring? Visakort og/eller MasterCard?
arrowDown_big
Farvet overskrift:
Hvordan med rejseforsikring? Visakort og/eller MasterCard?
Mørk boks Introtekst:

Det er utroligt vigtigt, at du er ordentligt dækket forsikringsmæssigt, når du rejser ud i verden. Udgiften hertil er lille i forhold til den tryghed det giver dig og dine pårørende. Der er to nødvendige forsikringer, når du rejser med Dansk Studie Center; rejseforsikring og afbestillingsforsikring.

Indholdstekst:

Vær opmærksom på

Der er mange forskellige forsikringsselskaber med hver deres betingelser og dækninger. Ikke alle har samme gode dækning. 
Når du rejser med Dansk Studie Center, vil en detaljeret beskrivelse, samt vores anbefaling, af afbestillingsforsikring og rejseforsikring fremgå, når du kan logge ind på dit Deltagerdata.

Skal jeg have både Visakort og MasterCard med?

Du kan hæve på dit kreditkort alle vegne. Vi anbefaler dog helt klart, at du medbringer to kreditkort, hvis du skulle miste det ene.

Kan man få økonomisk støtte til rejsen?

Vi er ikke bekendt med nogen former for offentligt tilskud eller lignende. Alle deltagere betaler selv for deres rejse.


Bestil vores katalog
Kursistlogin
Følg os på YouTube
Se os på TikTok
Følg os på Instagram
Følg os på Facebook
Vandtårnsvej 62A, 1. sal E, nr. 20, 2860 Søborg - +45 48 17 10 60 - info@danskstudiecenter.dk

Copyright © 2023


Lukgenveje

Dansk Studie Center

Vandtårnsvej 62A,
1. sal E

2860 Søborg

Send e-mail

Ring til os:
Tlf. 48 17 10 60
Mand. - Torsd. 11-16
Fredag 11-14

Til toppen af siden